Receptek

Mákosraviolimascarponéscéklávaltöltve

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
20 g
mák
2 db
tojás
3 ek
víz
1 nagy csipet
A töltelékhez
2 db
cékla
1 tk
balzsamecet
1 mk
őrölt kömény
só, bors
25 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
panko morzsa
3 ek
mascarpone
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
100 g
vaj

Elkészítés

A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Közben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva. Ha megsültek a céklák, hagyjuk őket kihűlni, leszedjük a héjukat, és kis kockákra vágjuk. Lezúzzuk a töltelék többi hozzávalójával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, kb. 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk 2 tésztára (2 x 4-et), egymástól kb. 10 cm-re, majd ráhajtjuk a másik két tésztalapot. Kinyomkodjuk a levegőt és lenyomkodjuk a tésztát. Kb. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, villával lenyomkodjuk a széleit, és bő, sós vízben kifőzzük. Miután feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. 

Közben felmelegítjük a vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és a megfőtt, lecsepegtetett tésztát átszedjük bele, összeforgatjuk, és kész.

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve
Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

www.streetkitchen.hu

Imádom a tésztákat, és nem is értem, miért nem jutott eddig eszembe mákot tenni bele. Valószínűleg azért, mert a mákot csak most szerettem meg. De ne ijedjetek meg, egyáltalán nem lesz túl erős mákíze!

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
300 g
liszt
20 g
mák
2 db
tojás
3 ek
víz
1 nagy csipet
A töltelékhez
2 db
cékla
1 tk
balzsamecet
1 mk
őrölt kömény
só, bors
25 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
panko morzsa
3 ek
mascarpone
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
100 g
vaj

A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Közben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva. Ha megsültek a céklák, hagyjuk őket kihűlni, leszedjük a héjukat, és kis kockákra vágjuk. Lezúzzuk a töltelék többi hozzávalójával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, kb. 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk 2 tésztára (2 x 4-et), egymástól kb. 10 cm-re, majd ráhajtjuk a másik két tésztalapot. Kinyomkodjuk a levegőt és lenyomkodjuk a tésztát. Kb. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, villával lenyomkodjuk a széleit, és bő, sós vízben kifőzzük. Miután feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. 

Közben felmelegítjük a vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és a megfőtt, lecsepegtetett tésztát átszedjük bele, összeforgatjuk, és kész.

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve
Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

Ha tetszett a Mákos ravioli mascarponés céklával töltve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept