Pékség

Malacpogácsa

Malac pogácsa

Hozzávalók
A tésztához
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
A díszítéshez
bors

Elkészítés

A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, letakarva 45 percet pihentetjük. 

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztából kb. 2 cm-es köröket szúrunk ki (annyit, amennyi a nagy pogácsa lett), illetve kb. 3 cm-es korongokat (feleannyit, mint a nagy pogácsa). A kis korongokat középen, két helyen átszúrjuk (ezek lesznek a malacok orrai), a közepeseket pedig keresztben átvágjuk (ezek lesznek a fülek, 2-2 db). 

Sütőpapíros tepsire tesszük a nagy pogácsákat, lekenjük az oldalukat és a tetejüket lazán felvert tojással, az alsó részükre rakjuk az „orrokat”, a tetejükre pedig a füleket tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2-2 borsszemmel díszítjük őket, ezek lesznek a szemek. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a kis disznókat.

malac pogácsa
Malac pogácsa

Ezek a pogácsareceptek is érdekelhetnek:

Szalámis pogácsa

Sütőporos krumplis pogácsa

Három pogácsa egy videóban

www.streetkitchen.hu

Szilveszterkor garantáltan malacod lesz, ha elkészíted ezt a pogácsát! Pihe-puha, nagyon vajas, nagyon finom és persze őrülten cuki!

Hozzávalók

15 malachoz
A tésztához
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
A díszítéshez
bors

A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, letakarva 45 percet pihentetjük. 

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztából kb. 2 cm-es köröket szúrunk ki (annyit, amennyi a nagy pogácsa lett), illetve kb. 3 cm-es korongokat (feleannyit, mint a nagy pogácsa). A kis korongokat középen, két helyen átszúrjuk (ezek lesznek a malacok orrai), a közepeseket pedig keresztben átvágjuk (ezek lesznek a fülek, 2-2 db). 

Sütőpapíros tepsire tesszük a nagy pogácsákat, lekenjük az oldalukat és a tetejüket lazán felvert tojással, az alsó részükre rakjuk az „orrokat”, a tetejükre pedig a füleket tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2-2 borsszemmel díszítjük őket, ezek lesznek a szemek. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a kis disznókat.

malac pogácsa
Malac pogácsa

Ezek a pogácsareceptek is érdekelhetnek:

Szalámis pogácsa

Sütőporos krumplis pogácsa

Három pogácsa egy videóban

Ha tetszett a Malac pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept