Fantasztikus desszertek

Manduláskalácstiramisu

Mandulás kalácstiramisu

Hozzávalók
400 g
maradék kalács
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 tk
mandulaaroma
300 ml
eszpresszó
2 ek
holland kakaópor
30 g
szeletelt mandula

Elkészítés

A mandulás kalácstiramisu elkészítésének első lépéseként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mandulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.

@streetkitchenhu Mandulás kalácstiramisu a tavaszi magazinból 😍 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Az üvegtál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. 

A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor és a szeletelt mandula, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

mandulas-kalacstiramisu
Mandulás kalácstiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka

Nem igazán tudunk olyan tiramisu variácót mondani, ami ne fogyna el pillanatok alatt a bázison. Ha esetleg valami fullosab verziót készítenétek el a megszokott recept helyett, akkor mutatunk pár lehetőséget.

Erdei gyümölcsös tiramisu

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu

Sacher-tiramisu

Nóri tojáslikőrös tiramisuja

www.streetkitchen.hu

Néha elgondolkodom, hogy már tényleg mindenből készítettünk tiramisut? Nem unalmas-e már? Aztán szétnézek a szerkesztőségben, akik az első „kész a tiramisu, lehet enni” vezényszóra rohannak át megenni, és rájövök, hogy nem, nem unalmas. Szóval fogadd szeretettel ezt a krémes, kávés kalácstiramisut!

Hozzávalók

5 - 6 személyre
400 g
maradék kalács
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 tk
mandulaaroma
300 ml
eszpresszó
2 ek
holland kakaópor
30 g
szeletelt mandula

A mandulás kalácstiramisu elkészítésének első lépéseként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mandulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.

@streetkitchenhu Mandulás kalácstiramisu a tavaszi magazinból 😍 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Az üvegtál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. 

A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor és a szeletelt mandula, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

mandulas-kalacstiramisu
Mandulás kalácstiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka

Nem igazán tudunk olyan tiramisu variácót mondani, ami ne fogyna el pillanatok alatt a bázison. Ha esetleg valami fullosab verziót készítenétek el a megszokott recept helyett, akkor mutatunk pár lehetőséget.

Erdei gyümölcsös tiramisu

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu

Sacher-tiramisu

Nóri tojáslikőrös tiramisuja

Ha tetszett a Mandulás kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept