A mandulás kalácstiramisu elkészítésének első lépéseként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mandulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.
@streetkitchenhu Mandulás kalácstiramisu a tavaszi magazinból 😍 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO
Az üvegtál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor és a szeletelt mandula, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka