Street Kitchen

Medvehagymásborsófőzelék

Medvehagymás borsófőzelék

Hozzávalók
A főzelékhez
1 kg
zöldborsó
(fagyasztott)
550 ml
tej
250 ml
víz
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
2 csokor
medvehagyma
50 g
finomliszt
A feltéthez
4 db
tojás
2 ek
étolaj
70 g
vaj

Elkészítés

A borsót egy lábasba rakjuk, hozzáöntjük a tejet és a vizet. Belerakjuk a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát, és megsózzuk. Közepes lángon felforraljuk és 10 percig főzzük. A medvehagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a főzelékhez. A vajat habzásig melegítjük egy kisebb serpenyőben, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a főzelékhez, és 5 percig főzzük közepes lángon.
A tojásokból egy olajozott, tapadásmentes serpenyőben tükörtojást sütünk, sózzuk, és ezzel tálaljuk a főzeléket. 

Medvehagymás borsófőzelék
Medvehagymás borsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Aki tapasztalt a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet a medvehagymás borsófőzelék mellett, amikben felhasználhatjátok őket.

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

www.streetkitchen.hu

Néha nem kell több egy hagyományos borsófőzi receptnél, de ha medvehagymaszezon van, és a petrezselymet lecseréljük medvehagymára, máris sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény. Most tükörtojással tálaltuk, de ugyanolyan finom lesz fasírttal, vagy egy jó sült kolbásszal.

Hozzávalók

4 főre
A főzelékhez
1 kg
zöldborsó
(fagyasztott)
550 ml
tej
250 ml
víz
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
2 csokor
medvehagyma
50 g
finomliszt
A feltéthez
4 db
tojás
2 ek
étolaj
70 g
vaj

A borsót egy lábasba rakjuk, hozzáöntjük a tejet és a vizet. Belerakjuk a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát, és megsózzuk. Közepes lángon felforraljuk és 10 percig főzzük. A medvehagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a főzelékhez. A vajat habzásig melegítjük egy kisebb serpenyőben, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a főzelékhez, és 5 percig főzzük közepes lángon.
A tojásokból egy olajozott, tapadásmentes serpenyőben tükörtojást sütünk, sózzuk, és ezzel tálaljuk a főzeléket. 

Medvehagymás borsófőzelék
Medvehagymás borsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Aki tapasztalt a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet a medvehagymás borsófőzelék mellett, amikben felhasználhatjátok őket.

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Ha tetszett a Medvehagymás borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept