Medvehagymás receptek

Medvehagymáskaraj

Medvehagymás karaj

Hozzávalók
600 g
sertéskaraj
só, bors
2 ek
finomliszt
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagyma por
4 ek
étolaj
1 db
paradicsom
(180 g/db)
4 ek
tejföl
1 db
tojás
100 g
medvehagyma
100 g
edami sajt
A tálaláshoz
4 adag
petrezselymes parázsburgonya

Elkészítés

A karajt 4 szeletre vágjuk, enyhén klopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport egy kisebb edényben összekeverjük és megforgatjuk benne a karaj szeleteket. Egy serpenyőt felforrósítunk és az olajon kérgesre sütjük őket, oldalanként 3-3 perc alatt, majd egy 20x25 cm-es tepsibe átemeljük őket. 

A paradicsomot felszeleteljük és beborítjuk vele a húsokat. A tejfölt, a tojást és a finomra vágott medvehagymát egy tálban elkeverjük és rákanalazzuk a karajra, majd befedjük a reszelt sajttal, és betesszük a 215 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, míg a sajt meg nem pirul. 

Tányérra szedjük, majd petrezselymes burgonyát tálalunk mellé.

medvehagymas-karaj
Medvehagymás karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Kincset ér a medvehagyma tavasszal, hiszen oly egészséges, és csak alig néhány hétig érhető el! Csapjatok le rá és készítsétek el a medvehagymás karaj után ezeket a recepteket is!

Medvehagymás zöldségfasírt

Medvehagymás-gombás rizottó

Medvehagymás-krémsajtos babka

www.streetkitchen.hu

Ebben a verzióban tuti nem fog kiszáradni a karaj, amitől oly’ sokan rettegnek. És természetesen ezt is medvehagymával bolondítottuk meg. Elvégre itt a tavasz vagy mi… 🙂

Hozzávalók

4 főre
600 g
sertéskaraj
só, bors
2 ek
finomliszt
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagyma por
4 ek
étolaj
1 db
paradicsom
(180 g/db)
4 ek
tejföl
1 db
tojás
100 g
medvehagyma
100 g
edami sajt
A tálaláshoz
4 adag
petrezselymes parázsburgonya

A karajt 4 szeletre vágjuk, enyhén klopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport egy kisebb edényben összekeverjük és megforgatjuk benne a karaj szeleteket. Egy serpenyőt felforrósítunk és az olajon kérgesre sütjük őket, oldalanként 3-3 perc alatt, majd egy 20x25 cm-es tepsibe átemeljük őket. 

A paradicsomot felszeleteljük és beborítjuk vele a húsokat. A tejfölt, a tojást és a finomra vágott medvehagymát egy tálban elkeverjük és rákanalazzuk a karajra, majd befedjük a reszelt sajttal, és betesszük a 215 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, míg a sajt meg nem pirul. 

Tányérra szedjük, majd petrezselymes burgonyát tálalunk mellé.

medvehagymas-karaj
Medvehagymás karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Kincset ér a medvehagyma tavasszal, hiszen oly egészséges, és csak alig néhány hétig érhető el! Csapjatok le rá és készítsétek el a medvehagymás karaj után ezeket a recepteket is!

Medvehagymás zöldségfasírt

Medvehagymás-gombás rizottó

Medvehagymás-krémsajtos babka

Ha tetszett a Medvehagymás karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept