A tojássárgáját egy vékony, magas falú edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet. Hozzáöntjük az olaj negyedét, közben egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk az apróra vágott medvehagymát, és folyamatos krémesítés mellett, hozzácsorgatjuk az olajat. Botmixer helyett ezt egy turmixban is megcsinálhatjuk. És kész is.
Itt a medvehagymaszezon: ilyenkor mindenbe is medvehagymát teszünk, most egy majonézbe került, és iszonyúúúúan feldobta!
Hozzávalók
4 főre
1 db
tojássárgája
só, bors
1 tk
dijoni mustár
1 tk
citromlé
200 ml
repceolaj
1 csokor
friss medvehagyma
A tojássárgáját egy vékony, magas falú edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet. Hozzáöntjük az olaj negyedét, közben egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk az apróra vágott medvehagymát, és folyamatos krémesítés mellett, hozzácsorgatjuk az olajat. Botmixer helyett ezt egy turmixban is megcsinálhatjuk. És kész is.
Ha tetszett a Medvehagymás majonéz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!