Medvehagymás receptek

Medvehagymásnudli

Medvehagymás nudli

Hozzávalók
A tésztához
500
burgonya
160 g
liszt
1 csokor
medvehagyma
(100 g)
1 csipet
1 ek
búzadara
30 g
zsír
1 db
tojás
A pirításhoz
2 ek
olaj
A tálaláshoz
3 - 4 ek
tejföl
frissen őrölt bors
3 ek
vaj

Elkészítés

A medvehagymás nudli elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, belekeverjük a lisztet, az apróra vágott medvehagymát, a sót, a búzadarát, a zsírt és a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.

Kis, henger alakú nudlikat formázunk belőle, és gyöngyöző, enyhén sós vízben kifőzzük a nudlikat. Mikor feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzzük őket, majd kiszedjük egy tálba. Egy serpenyőben összemelegítjük az olajat és a vajat, majd ebben pirítjuk körbe a nudlikat. Tányérokba szedjük, és 1-1 nagy kanál tejföllel és kevés borssal megszórva tálaljuk.

medvehagymás pirított nudli
Medvehagymás nudli (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítés: 40 perc
Elkészítés: 30 perc
Összesen: 70 perc

Még több medvehagymás kaja:

Medvehagymás-sajtos csiga
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Olasz húsgombócleves medvehagymával

www.streetkitchen.hu

Ha van a kertetekben medvehagyma, készítsetek belőle nudlit, mert őrülten finom!

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
500
burgonya
160 g
liszt
1 csokor
medvehagyma
(100 g)
1 csipet
1 ek
búzadara
30 g
zsír
1 db
tojás
A pirításhoz
2 ek
olaj
A tálaláshoz
3 - 4 ek
tejföl
frissen őrölt bors
3 ek
vaj

A medvehagymás nudli elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, belekeverjük a lisztet, az apróra vágott medvehagymát, a sót, a búzadarát, a zsírt és a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.

Kis, henger alakú nudlikat formázunk belőle, és gyöngyöző, enyhén sós vízben kifőzzük a nudlikat. Mikor feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzzük őket, majd kiszedjük egy tálba. Egy serpenyőben összemelegítjük az olajat és a vajat, majd ebben pirítjuk körbe a nudlikat. Tányérokba szedjük, és 1-1 nagy kanál tejföllel és kevés borssal megszórva tálaljuk.

medvehagymás pirított nudli
Medvehagymás nudli (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítés: 40 perc
Elkészítés: 30 perc
Összesen: 70 perc

Még több medvehagymás kaja:

Medvehagymás-sajtos csiga
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Olasz húsgombócleves medvehagymával

Ha tetszett a Medvehagymás nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept