A medvehagymás rizs elkészítéséhez először a rizst bő, sós vízben felrakjuk főni, és mikor megpuhultak a rizsszemek, leszűrjük. Közben a medvehagymát durvára aprítjuk és lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt rizst, átforgatjuk és már tálalhatjuk is. Nem sokkal több energiabefektetés ez a verzió, mint a sima főtt rizs készítése, mégis hihetetlenül feldobja az ízeit a medvehagyma. Ne hagyjátok ki!

- Elkészítési idő: 20 perc
Tudjuk-tudjuk. Az ember legtöbbször nem csak beéri egy marék sültkrumplival, hanem kifejezetten arra vágyik. De ha nemcsak a főételek, hanem a köretek terén is változatosságra törekedtek, akkor néha érdemes szokatlan alapanyagokat is bevetni. Erre remek alkalmat adhatnak a szezonális zöldségek, de akár a krumpliból is rittyenthettek valamit, ami túlmutat a bő olajban sütésen. Ha ötletet kerestek, milyen fullos köreteket dobhatnátok össze, akkor mutatunk pár tippet.
Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta
Tejszínes-spenótos krumpli besütve