A legjobb reggelik

Meggyespárna

Meggyes párna

Hozzávalók
250 g
fagyasztott meggy
130 g
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
2 csipet
őrölt szegfűszeg
1 ek
étkezési keményítő
1 csomag
bolti, élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

Elkészítés

A meggyes párna recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez a meggyet és a cukrot egy lábasba rakjuk, és 13-15 percig rotyogtatjuk, hogy kissé besűrűsödjön. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a szegfűszeget és egy kevés hideg vízben elkevert keményítőt, majd főzéssel besűrítjük a krémet, és hagyjuk langyosra hűlni, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A tésztát kihajtogatjuk, hosszában, középen elvágjuk, majd 16 és 32 cm-nél bevágjuk a tésztákat a hosszanti vágásra merőlegesen, így kapunk 4 db egyforma téglalapot és 2 db kisebbet.

A 4 egyforma lapnál halványan bejelöljük kb. 10 cm-nél a tésztát, és erre a nagyobb részre halmozzuk a tölteléket úgy, hogy kb. 1 cm-es sávot kihagyunk a széleknél, amiket lekenünk vékonyan tojással. A maradék 6 cm-es részt rácsosan bevagdossuk, majd ráhajtjuk a töltelék tetejére. A rácsok miatt kissé nyúlik a tészta, így szép mintát fog alkotni a süti tetején. A széleket óvatosan lenyomkodjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék 2 db tésztát összetapasztjuk, hasonlóképpen megtöltjük, összehajtjuk, majd az így kapott öt párna tetejét lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Ha hűlt egy kicsit, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, és már ehetjük is!

meggyes-parna
Meggyes párna (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc

A bolti péksütik házi verziójával semmi sem veheti fel a versenyt. A meggyes párna után próbáljátok ki ezeket a finomságokat is!

Mákos párna

Juharszirupos-pekándiós párna

Vaníliapudingos-almás párna

www.streetkitchen.hu

Amennyiben szeretitek a boltokban kapható, puha belsejű, édes, meggyes töltelékes, kívülről ropogós, aranybarna tetejű, meggyes rácsos sütit, akkor az a jó hírem, hogy otthon is kb. 20 perc melóval elkészíthetitek!

Hozzávalók

5 darabhoz
250 g
fagyasztott meggy
130 g
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
2 csipet
őrölt szegfűszeg
1 ek
étkezési keményítő
1 csomag
bolti, élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

A meggyes párna recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez a meggyet és a cukrot egy lábasba rakjuk, és 13-15 percig rotyogtatjuk, hogy kissé besűrűsödjön. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a szegfűszeget és egy kevés hideg vízben elkevert keményítőt, majd főzéssel besűrítjük a krémet, és hagyjuk langyosra hűlni, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A tésztát kihajtogatjuk, hosszában, középen elvágjuk, majd 16 és 32 cm-nél bevágjuk a tésztákat a hosszanti vágásra merőlegesen, így kapunk 4 db egyforma téglalapot és 2 db kisebbet.

A 4 egyforma lapnál halványan bejelöljük kb. 10 cm-nél a tésztát, és erre a nagyobb részre halmozzuk a tölteléket úgy, hogy kb. 1 cm-es sávot kihagyunk a széleknél, amiket lekenünk vékonyan tojással. A maradék 6 cm-es részt rácsosan bevagdossuk, majd ráhajtjuk a töltelék tetejére. A rácsok miatt kissé nyúlik a tészta, így szép mintát fog alkotni a süti tetején. A széleket óvatosan lenyomkodjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék 2 db tésztát összetapasztjuk, hasonlóképpen megtöltjük, összehajtjuk, majd az így kapott öt párna tetejét lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Ha hűlt egy kicsit, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, és már ehetjük is!

meggyes-parna
Meggyes párna (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc

A bolti péksütik házi verziójával semmi sem veheti fel a versenyt. A meggyes párna után próbáljátok ki ezeket a finomságokat is!

Mákos párna

Juharszirupos-pekándiós párna

Vaníliapudingos-almás párna

Ha tetszett a Meggyes párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept