A meggyes párna recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez a meggyet és a cukrot egy lábasba rakjuk, és 13-15 percig rotyogtatjuk, hogy kissé besűrűsödjön. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a szegfűszeget és egy kevés hideg vízben elkevert keményítőt, majd főzéssel besűrítjük a krémet, és hagyjuk langyosra hűlni, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A tésztát kihajtogatjuk, hosszában, középen elvágjuk, majd 16 és 32 cm-nél bevágjuk a tésztákat a hosszanti vágásra merőlegesen, így kapunk 4 db egyforma téglalapot és 2 db kisebbet.
A 4 egyforma lapnál halványan bejelöljük kb. 10 cm-nél a tésztát, és erre a nagyobb részre halmozzuk a tölteléket úgy, hogy kb. 1 cm-es sávot kihagyunk a széleknél, amiket lekenünk vékonyan tojással. A maradék 6 cm-es részt rácsosan bevagdossuk, majd ráhajtjuk a töltelék tetejére. A rácsok miatt kissé nyúlik a tészta, így szép mintát fog alkotni a süti tetején. A széleket óvatosan lenyomkodjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A maradék 2 db tésztát összetapasztjuk, hasonlóképpen megtöltjük, összehajtjuk, majd az így kapott öt párna tetejét lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Ha hűlt egy kicsit, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, és már ehetjük is!

- Elkészítési idő: kb. 20 perc
- Sütési idő: 30 perc