A lazacot besózzuk és hűtőbe dobjuk 1-2 órára, hogy kellőképpen dehidratálódjon, és így kevésbé tapadjon le.
A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárait és leveleket egy príma zöldséglevesbe turmixolhatjuk. A brokkolirózsákat összekeverjük sóval, borssal, chilipehellyel és egy kevés olívaolajjal, egy tepsibe rakjuk őket, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és a kb. 200 fokos grillbe rakjuk.
Közben a joghurt hozzávalóit botmixerrel vagy egy aprítóban lezúzzuk. Illetve a lazac „pácát” is elkészítjük, amihez összekeverjük a lazacnál megadott többi hozzávalót a megtisztított, zúzott fokhagymával.

Mikor már szép pirult a brokkoli, a grillre teszünk egy darab sütőpapírt, erre dobjuk a lazacokat a bőrös felükkel lefelé, és elkezdjük sütni. Mikor a lazac elkezdett színt kapni, és megpirult a bőre, megfordítjuk, és amíg készre sül, kenegetjük a páccal, hogy sülés közben átjárják az aromák. A lazacot a sült brokkolival, a fűszeres joghurttal és pár lime- vagy citromszelettel tálaljuk.