A camembert sajtot falatnyi darabokra vágjuk. A darabokat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a biztonság kedvéért ismét tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy tuti ne folyjon ki. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Az öntethez a mézet egy kis forralóban felmelegítjük, majd összekeverjük az apróra vágott friss chilivel és a lime-lével. A forró camembert falatokat azonnal tálaljuk, a csípős-mézes öntettel meglocsolva. Én egy kis mosolygós sült burgonyával tálaltam, de bármilyen tetszőleges köretet választhatunk.
Mézes-chilisrántottcamembertfalatok
Egyszerű, de nagyszerű sajtfalatkák a bekuckózós estékre!
A rántott sajt klasszikus nagy kedvenc, de most egy igazán izgalmas, pikáns verziót mutatunk belőle! A camembert krémes belseje tökéletesen harmonizál a ropogós bundával, a mézes-chilis-lime-os öntet pedig egyszerre édes, savanykás és csípős csavart ad hozzá. Gyorsan elkészül, így ideális bekuckózós estékre vagy vendégváró falatnak is.
Hozzávalók
A mézes-chilis öntethez
Elkészítés
A camembert sajtot falatnyi darabokra vágjuk. A darabokat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a biztonság kedvéért ismét tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy tuti ne folyjon ki. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Az öntethez a mézet egy kis forralóban felmelegítjük, majd összekeverjük az apróra vágott friss chilivel és a lime-lével. A forró camembert falatokat azonnal tálaljuk, a csípős-mézes öntettel meglocsolva. Én egy kis mosolygós sült burgonyával tálaltam, de bármilyen tetszőleges köretet választhatunk.

Ezek a mézes-chilis camembert falatok egyszerre kényeztetőek és izgalmasak: a belül krémes, kívül ropogós sajt és a pikáns öntet olyan párost alkot, ami után tuti mindenki repetázni akar majd. Frissen, forrón a legjobb, egy jó pohár borral vagy sörrel mellé – és már kész is a tökéletes esti nasi.
Hasznos tudnivalók
Panírozás: a dupla panír biztosítja, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.
Öntet: a chili erőssége rajtad múlik – ha kevésbé csípőset szeretnél, magozd ki.
Köret: sült krumpli, édesburgonya-hasáb vagy friss saláta is szuper mellé.
Fenntarthatóság: válassz helyi termelői mézet és szezonális chilit, így még környezettudatosabb.
Tipp: próbáld ki brie sajttal is – hasonlóan krémes élményt ad.
Még több variáció rántott sajtra, ha a mézes-chilis rántott camembert falatok bejöttek:
Ha tetszett a mézes-chilis rántott camembert falatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!