Street Kitchen

Mézes-chilisrántottcamembertfalatok

Mézes-chilis rántott camembert falatok
Mézes-chilis rántott camembert falatok

Hozzávalók
250 g
camembert sajt
2 ek
liszt
2 db
tojás
8 ek
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A mézes-chilis öntethez
8 ek
méz
1 db
friss piros chili
1 db
lime leve

Elkészítés
  1. A camembert sajtot falatnyi darabokra vágjuk. A darabokat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a biztonság kedvéért ismét tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy tuti ne folyjon ki. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.

  2. Az öntethez a mézet egy kis forralóban felmelegítjük, majd összekeverjük az apróra vágott friss chilivel és a lime-lével. A forró camembert falatokat azonnal tálaljuk, a csípős-mézes öntettel meglocsolva. Én egy kis mosolygós sült burgonyával tálaltam, de bármilyen tetszőleges köretet választhatunk.


www.streetkitchen.hu

Egyszerű, de nagyszerű sajtfalatkák a bekuckózós estékre!

A rántott sajt klasszikus nagy kedvenc, de most egy igazán izgalmas, pikáns verziót mutatunk belőle! A camembert krémes belseje tökéletesen harmonizál a ropogós bundával, a mézes-chilis-lime-os öntet pedig egyszerre édes, savanykás és csípős csavart ad hozzá. Gyorsan elkészül, így ideális bekuckózós estékre vagy vendégváró falatnak is.

Hozzávalók

4 főre
250 g
camembert sajt
2 ek
liszt
2 db
tojás
8 ek
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A mézes-chilis öntethez
8 ek
méz
1 db
friss piros chili
1 db
lime leve

Elkészítés

  1. A camembert sajtot falatnyi darabokra vágjuk. A darabokat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a biztonság kedvéért ismét tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy tuti ne folyjon ki. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.

  2. Az öntethez a mézet egy kis forralóban felmelegítjük, majd összekeverjük az apróra vágott friss chilivel és a lime-lével. A forró camembert falatokat azonnal tálaljuk, a csípős-mézes öntettel meglocsolva. Én egy kis mosolygós sült burgonyával tálaltam, de bármilyen tetszőleges köretet választhatunk.


mezes-chilis-rantott-camambert-falatok-3
Mézes-chilis rántott camembert falatok (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a mézes-chilis camembert falatok egyszerre kényeztetőek és izgalmasak: a belül krémes, kívül ropogós sajt és a pikáns öntet olyan párost alkot, ami után tuti mindenki repetázni akar majd. Frissen, forrón a legjobb, egy jó pohár borral vagy sörrel mellé – és már kész is a tökéletes esti nasi.

Hasznos tudnivalók

  • Panírozás: a dupla panír biztosítja, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.

  • Öntet: a chili erőssége rajtad múlik – ha kevésbé csípőset szeretnél, magozd ki.

  • Köret: sült krumpli, édesburgonya-hasáb vagy friss saláta is szuper mellé.

  • Fenntarthatóság: válassz helyi termelői mézet és szezonális chilit, így még környezettudatosabb.

  • Tipp: próbáld ki brie sajttal is – hasonlóan krémes élményt ad.

Még több variáció rántott sajtra, ha a mézes-chilis rántott camembert falatok bejöttek:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott sajtpuffancs

Rántott sajt lenmagos bundában

Ha tetszett a mézes-chilis rántott camembert falatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése