A mézes-mustáros-gyömbéres csirkéhez először olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon elkezdjük lepirítani rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, és amikor már egy kis színt kapott a hagyma, hozzádobjuk a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Megborsozzuk, és az egészet kicsit lepirítjuk.
Ha már illatozik az alap, beledobjuk a felkockázott csirkét is a serpenyőbe, aztán ha megpirult, mehet rá a mustár és a méz, és elkezdjük kicsit lekaramellizálni.
Amikor már megvadultok a felszabaduló illatoktól, szórunk rá kukoricalisztet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A basmati rizst háromszor (vagy ha nagyon unatkoztok, többször is) átmossuk, aztán kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben felrakjuk főni egy lábasban. Ha felforrt, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán még 10 percet hagyjuk átgőzölődni fedő alatt. A rizs mellé szedjük a ragut, és aprított snidlinggel a tetején tálaljuk.

- Elkészítési idő: 50 perc
Csirkés receptjeink közül a mézes-mustáros-gyömbéres csirke mellett ezeket is próbáld ki!
Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel
Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával