Spárgás receptek

Mindenmentesspárgakrémleves

Mindenmentes spárgakrémleves

Hozzávalók
A spárgakrémleveshez
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
20 ml
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
burgonya
500 g
spárga
800 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 csokor
bazsalikom
1.5 db
citrom
A bazsalikomolajhoz
0.5 csokor
bazsalikom
100 ml
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A mindenmentes spárgakrémleves elkészítéséhez a felaprított vöröshagymát lepirítjuk egy kevés olajon, hozzádobjuk a reszelt fokhagymákat, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a megtisztított, felkockázott burgonya. A spárgáknak letörjük a végét, megtisztítjuk, felszeleteljük, és ez is mehet az alapra. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya is megpuhul.

Közben elkészítjük a bazsalikomolajat, amihez a bazsalikomleveleket 30 másodpercig forrázzuk, majd jeges vízbe dobjuk. Kifacsarjuk a levét, majd egy nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük, és olívaolajjal, valamint egy csipet sóval és borssal leturmixoljuk. Átszűrjük egy szűrőn, és a tálalásig félrerakjuk.

Mikor megfőtt a burgonya és a spárga, hozzádobjuk a feldarabolt bazsalikomot, belefacsarjuk a citrom levét, majd egy turmixgépbe kanalazzuk, és krémesre turmixoljuk. A levest a bazsalikomolajjal meglocsolva tálaljuk.

mindenmentes-spargakremleves
Mindenmentes spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 30 perc

Még több friss, tavaszi recept spárgából:

Spárgás-csirkés rizottó

Grillezett spárgás saláta mozzarellával

Sült spárga panko morzsával

www.streetkitchen.hu

Ebbe a krémlevesbe nem kell semmi extra hozzávaló, csupán a zöldségek és egy kis szeretet.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
A spárgakrémleveshez
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
20 ml
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
burgonya
500 g
spárga
800 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 csokor
bazsalikom
1.5 db
citrom
A bazsalikomolajhoz
0.5 csokor
bazsalikom
100 ml
olívaolaj
só, bors

A mindenmentes spárgakrémleves elkészítéséhez a felaprított vöröshagymát lepirítjuk egy kevés olajon, hozzádobjuk a reszelt fokhagymákat, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a megtisztított, felkockázott burgonya. A spárgáknak letörjük a végét, megtisztítjuk, felszeleteljük, és ez is mehet az alapra. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya is megpuhul.

Közben elkészítjük a bazsalikomolajat, amihez a bazsalikomleveleket 30 másodpercig forrázzuk, majd jeges vízbe dobjuk. Kifacsarjuk a levét, majd egy nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük, és olívaolajjal, valamint egy csipet sóval és borssal leturmixoljuk. Átszűrjük egy szűrőn, és a tálalásig félrerakjuk.

Mikor megfőtt a burgonya és a spárga, hozzádobjuk a feldarabolt bazsalikomot, belefacsarjuk a citrom levét, majd egy turmixgépbe kanalazzuk, és krémesre turmixoljuk. A levest a bazsalikomolajjal meglocsolva tálaljuk.

mindenmentes-spargakremleves
Mindenmentes spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 30 perc

Még több friss, tavaszi recept spárgából:

Spárgás-csirkés rizottó

Grillezett spárgás saláta mozzarellával

Sült spárga panko morzsával

Ha tetszett a Mindenmentes spárgakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept