Green kitchen

Mindenmenteszabosrúd

Mindenmentes zabos rúd
turos-zabpelyhes-rud-martogatossal

Hozzávalók
250 g
gluténmentes zabpehelyliszt
100 g
gluténmentes apró szemű zabpehely
2 ek
lenmagliszt
1 tk
sütőpor
100 g
margarin
(hidegen)
150 g
növényi túróhelyettesítő
2 ek
növényi tej
2 ek
étolaj
A kenéshez és a tetejére
2 ek
étolaj
2 ek
vegaföl
2 ek
szezámmag
A tunkolóhoz
1 doboz
vegaföl
2 tk
csípőspaprika-krém
0.5 db
citrom leve
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
snidling

Elkészítés
  1. A tésztához a száraz összetevőket kikeverjük egy tálban, majd beledobjuk a hideg, felkockázott margarint és alaposan belemorzsoljuk.

  2. Amikor egy morzsalékos tésztát kaptunk, mehet hozzá a vegán túróhelyettesítő, a növényi tej és az olaj, és gyúrunk belőle egy könnyen formázható tésztát, amit folpackba csomagolva 20 percig a hűtőben pihentetünk. 

  3. Ezután kevés zabpehelyliszttel meghintünk egy tiszta munkafelületet és rádobjuk a tésztát, majd a tetejére mehet egy sütőpapír, és sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Levágjuk a széleit, hogy egyenletes négyzetet kapjunk, majd ujjnyi hosszú és kb. 2 cm széles rudakat vágunk belőle. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezekből is rudakat vágunk.

  4. Az így kapott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd az olaj és a vegaföl kikevert kombójával lekenjük őket és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Közben a tunkolóhoz kikeverjük a vegafölt a csípőspaprika-krémmel, a citrom kifacsart levével, a reszelt fokhagymával, sózzuk és megszórjuk az aprított snidlinggel.

  6. A kissé kihűlt aprósütiket a tunkolóval tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Filmnézős kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha jönnek a vendégek, de semmi kedved a bonyolult sütögetéshez, ez a gluténmentes, vegán zabpelyhes aprósüti lesz a titkos fegyvered. Kívül ropogós, belül puhán omlós, és tökéletes kombó a csípős vegafölös tunkolóval.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

25 darabhoz
250 g
gluténmentes zabpehelyliszt
100 g
gluténmentes apró szemű zabpehely
2 ek
lenmagliszt
1 tk
sütőpor
100 g
margarin
(hidegen)
150 g
növényi túróhelyettesítő
2 ek
növényi tej
2 ek
étolaj
A kenéshez és a tetejére
2 ek
étolaj
2 ek
vegaföl
2 ek
szezámmag
A tunkolóhoz
1 doboz
vegaföl
2 tk
csípőspaprika-krém
0.5 db
citrom leve
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
snidling

Elkészítés

  1. A tésztához a száraz összetevőket kikeverjük egy tálban, majd beledobjuk a hideg, felkockázott margarint és alaposan belemorzsoljuk.

  2. Amikor egy morzsalékos tésztát kaptunk, mehet hozzá a vegán túróhelyettesítő, a növényi tej és az olaj, és gyúrunk belőle egy könnyen formázható tésztát, amit folpackba csomagolva 20 percig a hűtőben pihentetünk. 

  3. Ezután kevés zabpehelyliszttel meghintünk egy tiszta munkafelületet és rádobjuk a tésztát, majd a tetejére mehet egy sütőpapír, és sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Levágjuk a széleit, hogy egyenletes négyzetet kapjunk, majd ujjnyi hosszú és kb. 2 cm széles rudakat vágunk belőle. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezekből is rudakat vágunk.

  4. Az így kapott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd az olaj és a vegaföl kikevert kombójával lekenjük őket és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Közben a tunkolóhoz kikeverjük a vegafölt a csípőspaprika-krémmel, a citrom kifacsart levével, a reszelt fokhagymával, sózzuk és megszórjuk az aprított snidlinggel.

  6. A kissé kihűlt aprósütiket a tunkolóval tálaljuk.

turos-zabpelyhes-rud-martogatossal-3
Mindenmentes zabos rúd (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a zabos rudak remekül passzolnak egy lazulós vendégséghez vagy egy őszi-téli összejövetelhez, ahol jól jön valami sós rágcsálnivaló. Tálalhatod őket mártogatós tálkákban, vagy egy nagyobb deszkán, más növényi finomságokkal kombinálva. Praktikus, mert előre is elkészíthető, és másnap is ropogós marad.

Ha bejött a mindenmentes zabos rúd, akkor ezeket a rágcsákat is imádni fogod:

Mindenmentes sós rúd

Vegán kifli

Mogyoróvajas-zabos energiagolyók

Ha tetszett a mindenmentes zabos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése