A tésztához a száraz összetevőket kikeverjük egy tálban, majd beledobjuk a hideg, felkockázott margarint és alaposan belemorzsoljuk.
Amikor egy morzsalékos tésztát kaptunk, mehet hozzá a vegán túróhelyettesítő, a növényi tej és az olaj, és gyúrunk belőle egy könnyen formázható tésztát, amit folpackba csomagolva 20 percig a hűtőben pihentetünk.
Ezután kevés zabpehelyliszttel meghintünk egy tiszta munkafelületet és rádobjuk a tésztát, majd a tetejére mehet egy sütőpapír, és sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Levágjuk a széleit, hogy egyenletes négyzetet kapjunk, majd ujjnyi hosszú és kb. 2 cm széles rudakat vágunk belőle. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezekből is rudakat vágunk.
Az így kapott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd az olaj és a vegaföl kikevert kombójával lekenjük őket és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a tunkolóhoz kikeverjük a vegafölt a csípőspaprika-krémmel, a citrom kifacsart levével, a reszelt fokhagymával, sózzuk és megszórjuk az aprított snidlinggel.
A kissé kihűlt aprósütiket a tunkolóval tálaljuk.
Mindenmenteszabosrúd
-6oiiqW.webp)
Ha jönnek a vendégek, de semmi kedved a bonyolult sütögetéshez, ez a gluténmentes, vegán zabpelyhes aprósüti lesz a titkos fegyvered. Kívül ropogós, belül puhán omlós, és tökéletes kombó a csípős vegafölös tunkolóval.
Gluténmentes
Vegán
Ez a mindenmentes zabos rúd igazi jolly joker. A tészta egyszerű, jól formázható, és mivel vegán és gluténmentes, szinte bárki örömmel fogyaszthatja. A hozzá kínált csípős tunkolóval pedig garantáltan nem marad belőle egy darab sem!
Hozzávalók
A kenéshez és a tetejére
A tunkolóhoz
Elkészítés
A tésztához a száraz összetevőket kikeverjük egy tálban, majd beledobjuk a hideg, felkockázott margarint és alaposan belemorzsoljuk.
Amikor egy morzsalékos tésztát kaptunk, mehet hozzá a vegán túróhelyettesítő, a növényi tej és az olaj, és gyúrunk belőle egy könnyen formázható tésztát, amit folpackba csomagolva 20 percig a hűtőben pihentetünk.
Ezután kevés zabpehelyliszttel meghintünk egy tiszta munkafelületet és rádobjuk a tésztát, majd a tetejére mehet egy sütőpapír, és sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Levágjuk a széleit, hogy egyenletes négyzetet kapjunk, majd ujjnyi hosszú és kb. 2 cm széles rudakat vágunk belőle. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezekből is rudakat vágunk.
Az így kapott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd az olaj és a vegaföl kikevert kombójával lekenjük őket és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a tunkolóhoz kikeverjük a vegafölt a csípőspaprika-krémmel, a citrom kifacsart levével, a reszelt fokhagymával, sózzuk és megszórjuk az aprított snidlinggel.
A kissé kihűlt aprósütiket a tunkolóval tálaljuk.

Ezek a zabos rudak remekül passzolnak egy lazulós vendégséghez vagy egy őszi-téli összejövetelhez, ahol jól jön valami sós rágcsálnivaló. Tálalhatod őket mártogatós tálkákban, vagy egy nagyobb deszkán, más növényi finomságokkal kombinálva. Praktikus, mert előre is elkészíthető, és másnap is ropogós marad.
Ha bejött a mindenmentes zabos rúd, akkor ezeket a rágcsákat is imádni fogod:
Ha tetszett a mindenmentes zabos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



