Karácsony

Narancsos-mákosrugelach

Narancsos-mákos rugelach

Hozzávalók
A tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
250 g
hideg krémsajt
½ tk só
350 g
finomliszt + a nyújtáshoz
A töltelékhez
200 g
darált mák
380 g
narancslekvár
4 ek
kandírozott narancs
A lekenéshez
1 ek
tej
2 ek
barna cukor
1 db
tojássárgája

Elkészítés

A narancsos-mákos rugelach elkészítéséhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, és a liszttel homogénre gyúrjuk. Három részre osztjuk és mindegyiket becsomagoljuk fóliába, majd 1 órára hűtőbe rakjuk. 

A töltelékhez a darált mákot elkeverjük a narancslekvárral.

Az egyik tésztát lisztezett felületen kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, vigyázva, nehogy letapadjon. Megkenjük a mákos narancslekvár egyharmadával, szórunk rá az apróra vágott kandírozott narancsból, 8 részre vágjuk, és az így kapott háromszögeket kifliformájúra tekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és a tetejüket megkenjünk a tejjel és cukorral elkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Narancsos-mákos rugelach porcukorral
Narancsos-mákos rugelach (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 25–30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra

A narancsos-mákos rugelach nem az egyetlen ütős desszert, amivel elkápráztathatod a vendégeidet! Mutatunk még három olyan narancsos sütit, amiért tuti, hogy mindenki odalesz!

Almás-narancsos süti

Narancsos gesztenyebonbon

Narancsos csokitorta

www.streetkitchen.hu

Pihepuha kiflik, rengeteg mákkal és naranccsal! Őrülten finom, úgyhogy garantáltan nagy sikert aratsz majd vele a vendégeknél.

Hozzávalók

24 darabhoz
A tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
250 g
hideg krémsajt
½ tk só
350 g
finomliszt + a nyújtáshoz
A töltelékhez
200 g
darált mák
380 g
narancslekvár
4 ek
kandírozott narancs
A lekenéshez
1 ek
tej
2 ek
barna cukor
1 db
tojássárgája

A narancsos-mákos rugelach elkészítéséhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, és a liszttel homogénre gyúrjuk. Három részre osztjuk és mindegyiket becsomagoljuk fóliába, majd 1 órára hűtőbe rakjuk. 

A töltelékhez a darált mákot elkeverjük a narancslekvárral.

Az egyik tésztát lisztezett felületen kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, vigyázva, nehogy letapadjon. Megkenjük a mákos narancslekvár egyharmadával, szórunk rá az apróra vágott kandírozott narancsból, 8 részre vágjuk, és az így kapott háromszögeket kifliformájúra tekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és a tetejüket megkenjünk a tejjel és cukorral elkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Narancsos-mákos rugelach porcukorral
Narancsos-mákos rugelach (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 25–30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra

A narancsos-mákos rugelach nem az egyetlen ütős desszert, amivel elkápráztathatod a vendégeidet! Mutatunk még három olyan narancsos sütit, amiért tuti, hogy mindenki odalesz!

Almás-narancsos süti

Narancsos gesztenyebonbon

Narancsos csokitorta

Ha tetszett a Narancsos-mákos rugelach receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept