Tészták

Azigaziolaszkrumplistészta:pappardellegenovese

Az igazi olasz krumplis tészta: pappardelle genovese

Hozzávalók
300 g
száraz papardelle tészta
400 g
burgonya
600 g
mirelit zöldbab
só, bors
olívaolaj
A pesztóhoz
2 csokor
friss bazsalikom
3 gerezd
fokhagyma
100 g
pecorino sajt
1 tk
bors
4 ek
pirított fenyőmag
6 ek
olívaolaj

Elkészítés

Az olasz krumplis tészta első lépéseként a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A mirelit zöldbabot kivesszük a fagyasztóból, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit sós vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük. Beledobjuk a tésztát, majd 5 perc múlva a mirelit zöldbabot is. További 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.

Elkészítjük a pesztót: az aprítógépbe beletesszük a fokhagymát és a sóval enyhén lezúzzuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, a pecorino sajtot és ezt is leturmixoljuk. Végül belerakjuk a bazsalikomot és az olívaolajat, párszor átpörgetjük. A főtt burgonyás-babos tésztát a friss pesztóval összekeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Még több izgalmas variáció krumplis tésztára:

Lajos-féle krumplis tészta

Krumplis tészta ravioli

Nápolyi krumplis tészta

www.streetkitchen.hu

Mondhatnánk, hogy ez az ultimate olasz krumplis tészta, ééés nem hazudnánk nagyot :D Genovai pestó, burgonya és zöldbab az alapja ennek a tésztának. Totál edényspórolós, mert mindent megfőzhetünk szinte egy lábasban! Úgyhogy hagyjátok a magyar paprikás krumplis tésztát és újítsatok be az olasz verzióval!

Hozzávalók

4 személyre
300 g
száraz papardelle tészta
400 g
burgonya
600 g
mirelit zöldbab
só, bors
olívaolaj
A pesztóhoz
2 csokor
friss bazsalikom
3 gerezd
fokhagyma
100 g
pecorino sajt
1 tk
bors
4 ek
pirított fenyőmag
6 ek
olívaolaj

Az olasz krumplis tészta első lépéseként a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A mirelit zöldbabot kivesszük a fagyasztóból, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit sós vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük. Beledobjuk a tésztát, majd 5 perc múlva a mirelit zöldbabot is. További 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.

Elkészítjük a pesztót: az aprítógépbe beletesszük a fokhagymát és a sóval enyhén lezúzzuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, a pecorino sajtot és ezt is leturmixoljuk. Végül belerakjuk a bazsalikomot és az olívaolajat, párszor átpörgetjük. A főtt burgonyás-babos tésztát a friss pesztóval összekeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Még több izgalmas variáció krumplis tésztára:

Lajos-féle krumplis tészta

Krumplis tészta ravioli

Nápolyi krumplis tészta

Ha tetszett az igazi olasz krumplis tészta: pappardelle genovese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept