Street Kitchen

Olaszspenótoscsicseriborsó-leves

Olasz spenótos csicseriborsó-leves

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
oregánó
400 ml
passata
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
csicseriborsó
1 csokor
friss bazsalikom
2 nagy marék
spenót
20 g
parmezán
3 - 4 csepp
balzsamecet
2 - 3 szelet
kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az oregánóval. Felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, belerakjuk a csicserit és a friss bazsalikomot. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot, a parmezánt, pár csepp balzsamecettel ízesítjük, és a kenyérrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Szupergyorsan elkészíthető csicseriborsó-leves. Főételként is jó, egyetek hozzá kenyeret, bruschettát vagy bármilyen péksütit, amit szerettek.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
oregánó
400 ml
passata
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
csicseriborsó
1 csokor
friss bazsalikom
2 nagy marék
spenót
20 g
parmezán
3 - 4 csepp
balzsamecet
2 - 3 szelet
kenyér a tálaláshoz

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az oregánóval. Felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, belerakjuk a csicserit és a friss bazsalikomot. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot, a parmezánt, pár csepp balzsamecettel ízesítjük, és a kenyérrel tálaljuk.

Ha tetszett az Olasz spenótos csicseriborsó-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept