Húsos kaják

Paradicsomoslencseraguzabbundás„rántott”karajjal

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Hozzávalók
A „rántott” karajhoz
4 szelet
karaj
(4 szelet/500 g)
só, bors
4 ek
zabliszt
1 db
tojás
150 g
apró szemű zab
A lencseraguhoz
400 g
füstölt kolbász
120 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
fűszerkömény
100 ml
fehérbor
500 g
konzerv lencse
400 g
konzerv paradicsom
100 - 200 ml
víz vagy alaplé
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A paradicsomos lencseragu elkészítéséhez az apró kockára vágott kolbász zsírját kiolvasztjuk, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és 5-10 perc alatt megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerköménnyel. Felöntjük a borral, amit elforralunk, aztán jöhet bele a leszűrt, átmosott lencse, a paradicsom és a víz vagy alaplé. 5-10 perc alatt összerottyantjuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

Míg fő a lencse, elkészítjük a zabbundás „rántott” karajt! Ehhez a karajt kb. fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, vagy ha már szeletelt, akkor enyhén kilapítjuk. Óvatosan megszurkáljuk egy villával, sózzuk, borsozzuk, majd a zablisztbe forgatva, tojásba mártva, végül az apró szemű zabba hempergetve bepanírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, kiránthatjuk kókuszolajban, de úgy plusz zsiradékot viszünk az ételbe.) A lencseragu mellé kínáljuk.

paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal
Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Még több fitt recept:

Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Lila káposztás-almás-répás saláta naranccsal

www.streetkitchen.hu

Ha megfogadtad, hogy életmódot váltasz, akkor mindenféleképpen készítsd el ezt a receptet, hiszen minden adott benne!

Hozzávalók

4 főre
A „rántott” karajhoz
4 szelet
karaj
(4 szelet/500 g)
só, bors
4 ek
zabliszt
1 db
tojás
150 g
apró szemű zab
A lencseraguhoz
400 g
füstölt kolbász
120 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
fűszerkömény
100 ml
fehérbor
500 g
konzerv lencse
400 g
konzerv paradicsom
100 - 200 ml
víz vagy alaplé
1 csokor
petrezselyem

A paradicsomos lencseragu elkészítéséhez az apró kockára vágott kolbász zsírját kiolvasztjuk, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és 5-10 perc alatt megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerköménnyel. Felöntjük a borral, amit elforralunk, aztán jöhet bele a leszűrt, átmosott lencse, a paradicsom és a víz vagy alaplé. 5-10 perc alatt összerottyantjuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

Míg fő a lencse, elkészítjük a zabbundás „rántott” karajt! Ehhez a karajt kb. fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, vagy ha már szeletelt, akkor enyhén kilapítjuk. Óvatosan megszurkáljuk egy villával, sózzuk, borsozzuk, majd a zablisztbe forgatva, tojásba mártva, végül az apró szemű zabba hempergetve bepanírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, kiránthatjuk kókuszolajban, de úgy plusz zsiradékot viszünk az ételbe.) A lencseragu mellé kínáljuk.

paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal
Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Még több fitt recept:

Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Lila káposztás-almás-répás saláta naranccsal

Ha tetszett a Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept