Tészták

Paradicsomoszöldségesspagetti

Paradicsomos zöldséges spagetti

Hozzávalók
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
2 szál
szárzeller
(40 g/szál)
200 g
csiperkegomba
250 g
padlizsán
100 g
bébispenót
600 ml
passata
400 g
spagetti
só, bors
2 tk
szárított oregánó
2 tk
szárított bazsalikom
A tálaláshoz
6 - 8 levél
friss bazsalikom
80 g
parmezán

Elkészítés

Olajat hevítünk egy lábasban, beledobjuk a finomra aprított vöröshagymát és a felaprított fokhagymát, 5-6 perc alatt lepirítjuk, majd mehet bele a 0,5-1 cm-es kockákra vágott répa, szárzeller és gomba. A padlizsánt megpucoljuk, majd ezt is 0,5-1 cm-es kockákra vágjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez, alaposan lepirítjuk, végül belekeverjük a bébispenótot és a passatát is.

A tésztát lobogó sós vízben 7-8 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük, és mielőtt leszűrnénk, félreteszünk 200 ml-t a főzővizéből. Ezt a ragu alapjához öntjük, fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt közepes lángon összefőzzük.

A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldséges raguval, majd friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Paradicsomos zöldséges spagetti reszelt parmezánnal
Paradicsomos zöldséges spagetti (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 1 óra 

Burrito spagetti

Taco spagetti

Palacsinta-spagetti

www.streetkitchen.hu

Egy szuper megúszós zöldséges tészta, amit könnyedén elkészíthetsz és tuti fel fog tölteni energiával, amikor valami komfortkajára vágysz? Már mutatom is!

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
2 szál
szárzeller
(40 g/szál)
200 g
csiperkegomba
250 g
padlizsán
100 g
bébispenót
600 ml
passata
400 g
spagetti
só, bors
2 tk
szárított oregánó
2 tk
szárított bazsalikom
A tálaláshoz
6 - 8 levél
friss bazsalikom
80 g
parmezán

Olajat hevítünk egy lábasban, beledobjuk a finomra aprított vöröshagymát és a felaprított fokhagymát, 5-6 perc alatt lepirítjuk, majd mehet bele a 0,5-1 cm-es kockákra vágott répa, szárzeller és gomba. A padlizsánt megpucoljuk, majd ezt is 0,5-1 cm-es kockákra vágjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez, alaposan lepirítjuk, végül belekeverjük a bébispenótot és a passatát is.

A tésztát lobogó sós vízben 7-8 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük, és mielőtt leszűrnénk, félreteszünk 200 ml-t a főzővizéből. Ezt a ragu alapjához öntjük, fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt közepes lángon összefőzzük.

A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldséges raguval, majd friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Paradicsomos zöldséges spagetti reszelt parmezánnal
Paradicsomos zöldséges spagetti (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 1 óra 

Burrito spagetti

Taco spagetti

Palacsinta-spagetti

Ha tetszett a paradicsomos zöldséges spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept