Tészták

PastaallaNorma,ahíresszicíliaitészta

Pasta alla Norma, a híres szicíliai tészta

Hozzávalók
250 g
tészta (most racchette)
500 g
paradicsom
2 db
közepes padlizsán
2 tk
sűrített paradicsom
1 fej
vöröshagyma
(kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
50 ml
tészta főzővíz
só, bors
olívaolaj
1 csokor
friss bazsalikom
20 g
parmezán
0.25 db
szerecsendió

Elkészítés
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk,megsózzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 50 ml-t megtartunk a főzővízből és leszűrjük. Egy serpenyőben 3 kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.
A Pasta alla Norma tálalása
Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ha az is üvegesre párolódott, felöntjük a vízzel és a tészta főzőlevével. 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a padlizsánt, megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal. Belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával és kész is.
Ha tetszett ez az olasz tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Az olasz tradicionális tészták következő receptje ez. Nagyon egyszerű sült padlizsános paradicsomos ragu, amit a legegyszerűbben úgy dobhattok fel, ha egy nem mindennap használt fajtájú tésztát főztük hozzá, mint most én: ezt a teniszütő alakút választottam.

Hozzávalók

2 főre
250 g
tészta (most racchette)
500 g
paradicsom
2 db
közepes padlizsán
2 tk
sűrített paradicsom
1 fej
vöröshagyma
(kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
50 ml
tészta főzővíz
só, bors
olívaolaj
1 csokor
friss bazsalikom
20 g
parmezán
0.25 db
szerecsendió
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk,megsózzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 50 ml-t megtartunk a főzővízből és leszűrjük. Egy serpenyőben 3 kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.
A Pasta alla Norma tálalása
Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ha az is üvegesre párolódott, felöntjük a vízzel és a tészta főzőlevével. 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a padlizsánt, megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal. Belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával és kész is.
Ha tetszett ez az olasz tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a pasta alla norma, a híres szicíliai tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése