Brutális kaják

Peri-pericsirkezöldségesrizzsel

Peri-peri csirke zöldséges rizzsel

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A zöldséges rizshez
1 ek
étolaj
100 g
jázminrizs
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(200 g/db)
0.5 db
cukkini
(250 g/db)
200 ml
forró víz
só, bors
A csirkeraguhoz
400 g
csirkecombfilé
2 ek
étolaj
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
2 db
madárszem chili
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
őrölt koriander
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Így készül a peri-peri csirke zöldséges rizzsel.

A zöldséges rizshez egy lábosban elkezdjük felforrósítani a rizst az olajon. Hozzádobjuk a felkockázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel. Fedő alatt alacsony lángon készre pároljuk. 

A peri-peri csirkeraguhoz a csirkecombot 3 cm-es kockákra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben nagy lángon lepirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A visszamaradt olajon elkezdjük lepirítani a zúzott fokhagymát és a karikára vágott chilit.
Fél perc után felöntjük a darabolt paradicsommal és megszórjuk a fűszerekkel. Visszatesszük bele az előpirított csirkekockákat, és készre pároljuk. 

Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, és meg is vagyunk. A kész ragut a zöldséges rizzsel tálaljuk, és az egészet megszórjuk aprított petrezselyemmel.

peri-peri-csirke-zoldseges-rizzsel-3
Peri-peri csirke zöldséges rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

A csirkecomb egy szuper alapanyag, rengeteg ételhez felhasználható. Ezeket is kóstold meg, ha szereted a szaftos húsokat!

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Piri-piris receptekből már van az oldalon néhány, úgyhogy eljött a szintén pikáns peri-peri ideje! A húst nem extráztam: szaftos csirkecombfiléből készült ez a cuccos kaja.

Hozzávalók

2 főre
100 ml
tejszín
A zöldséges rizshez
1 ek
étolaj
100 g
jázminrizs
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(200 g/db)
0.5 db
cukkini
(250 g/db)
200 ml
forró víz
só, bors
A csirkeraguhoz
400 g
csirkecombfilé
2 ek
étolaj
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
2 db
madárszem chili
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
őrölt koriander
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

Így készül a peri-peri csirke zöldséges rizzsel.

A zöldséges rizshez egy lábosban elkezdjük felforrósítani a rizst az olajon. Hozzádobjuk a felkockázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel. Fedő alatt alacsony lángon készre pároljuk. 

A peri-peri csirkeraguhoz a csirkecombot 3 cm-es kockákra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben nagy lángon lepirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A visszamaradt olajon elkezdjük lepirítani a zúzott fokhagymát és a karikára vágott chilit.
Fél perc után felöntjük a darabolt paradicsommal és megszórjuk a fűszerekkel. Visszatesszük bele az előpirított csirkekockákat, és készre pároljuk. 

Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, és meg is vagyunk. A kész ragut a zöldséges rizzsel tálaljuk, és az egészet megszórjuk aprított petrezselyemmel.

peri-peri-csirke-zoldseges-rizzsel-3
Peri-peri csirke zöldséges rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

A csirkecomb egy szuper alapanyag, rengeteg ételhez felhasználható. Ezeket is kóstold meg, ha szereted a szaftos húsokat!

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett a Peri-peri csirke zöldséges rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept