Vegetáriánus ételek

Portobelloparmigianaagombáskajákszerelmeseinek

Portobello parmigiana – a gombás kaják szerelmeseinek

Hozzávalók
A rántott gombához
4 fej
portobello gomba
2 db
tojás
20 g
parmezán
200 g
zsemlemorzsa
200 g
liszt
só, bors
A Marinara szószhoz
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 tk
sűrített paradicsom
1 tk
oregánó
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom
10 g
parmezán
só, bors
Az összeállításhoz
200 g
mozzarella
30 g
parmezán
A tálaláshoz
pirított bagett

Elkészítés
Elkészítjük a Marinara szószt: az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. A bazsalikom száráról a leveleket letépkedjük és félrerakjuk. A megmaradt szárat nagyon apróra feldaraboljuk és ezt is  a mártásba rakjuk. Felforraljuk és alacsony lángon kb. 25-30 percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve beleszórjuk az aprított bazsalikomlevelet, majd belereszeljük a parmezánt.
A Portobello gombát megtisztítjuk és kiszedjük a tönkjét. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, és a gomba mindkét oldalát szárazon megpirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük. A hagyományos módon bundát készítünk: a lisztet sózzuk és borsozzuk, a tojást felverjük egy kevés sóval, a zsemlemorzsába belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Klasszikus módon bepanírozzuk a gombákat: lisztbe forgatjuk, utána jöhet a tojás, majd a zsemlemorzsa. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben és aranybarnára sütjük őket. Egy tepsibe rakjuk a szószt, úgy, hogy kb. 4 evőkanálnyit hagyunk belőle.
Ráreszeljünk kb. 20 g parmezánt és ráültetjük a rántott gombákat. A maradék szószt a tetejére kanalazzuk, a mozzarellát széttépkedjük és eloszlatjuk a tepsiben. Végül pedig a maradék parmezánt is ráreszeljük. A sütő legmagasabb fokozatán sütjük 5 percig, majd grillre kapcsoljunk és addig sütjük, míg meg nem pirul a tetején a sajt. Pirított bagettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ebbe az ételbe négyszeres mennyiségű parmezán került: a bundába, a szószba, a szószon és még az egész tetején is van belőle, ha nem lenne elég. A padlizsános olasz parmigiana gombás változata ez a recept, amit egy jó kis (ha tehetitek) házi kenyérrel egyetek!

Hozzávalók

2 főre
A rántott gombához
4 fej
portobello gomba
2 db
tojás
20 g
parmezán
200 g
zsemlemorzsa
200 g
liszt
só, bors
A Marinara szószhoz
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 tk
sűrített paradicsom
1 tk
oregánó
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom
10 g
parmezán
só, bors
Az összeállításhoz
200 g
mozzarella
30 g
parmezán
A tálaláshoz
pirított bagett
Elkészítjük a Marinara szószt: az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. A bazsalikom száráról a leveleket letépkedjük és félrerakjuk. A megmaradt szárat nagyon apróra feldaraboljuk és ezt is  a mártásba rakjuk. Felforraljuk és alacsony lángon kb. 25-30 percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve beleszórjuk az aprított bazsalikomlevelet, majd belereszeljük a parmezánt.
A Portobello gombát megtisztítjuk és kiszedjük a tönkjét. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, és a gomba mindkét oldalát szárazon megpirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük. A hagyományos módon bundát készítünk: a lisztet sózzuk és borsozzuk, a tojást felverjük egy kevés sóval, a zsemlemorzsába belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Klasszikus módon bepanírozzuk a gombákat: lisztbe forgatjuk, utána jöhet a tojás, majd a zsemlemorzsa. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben és aranybarnára sütjük őket. Egy tepsibe rakjuk a szószt, úgy, hogy kb. 4 evőkanálnyit hagyunk belőle.
Ráreszeljünk kb. 20 g parmezánt és ráültetjük a rántott gombákat. A maradék szószt a tetejére kanalazzuk, a mozzarellát széttépkedjük és eloszlatjuk a tepsiben. Végül pedig a maradék parmezánt is ráreszeljük. A sütő legmagasabb fokozatán sütjük 5 percig, majd grillre kapcsoljunk és addig sütjük, míg meg nem pirul a tetején a sajt. Pirított bagettel tálaljuk.

Ha tetszett a Portobello parmigiana – a gombás kaják szerelmeseinek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept