A puncspudingos csigához a pudingport a tej kb. felével csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradékkal is. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot és sűrű pudingot főzünk belőle, majd egy fóliát teszünk a tetejére, de úgy, hogy rányomkodjuk a pudingra, így az nem fog behártyásodni.
Megvárjuk, míg kicsit lehűl a puding, majd kitekerjük a leveles tésztát és megkenjük vele. A tészta hosszabbik oldalánál elkezdjük feltekerni, majd egy éles kés segítségével egy határozott mozdulattal kb. 1,5 cm-es köröket vágunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A csigák oldalát lekenjük enyhén felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
Reggelire csigát lehet édesen és sósan is fogyasztani, millió változata létezik ennek a szuper péksütinek. Jöjjön néhány, hátha valamelyikhez kedvet kapsz!
Megúszós pizzás-kolbászos csiga