A rántott hal elkészítéséhez a tőkehalat, amennyire tudjuk, csíkokra vágjuk. Átnézzük, hogy maradt-e benne esetleg szálka, és ha igen, azt egy csipesz vagy az ujjunk segítségével eltávolítjuk. Sózzuk, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat kb. 170 fokosra melegítjük, és kb. 2 perc alatt készre sütjük benne a halrudakat. Ha azok megsültek, ugyanebben az olajban, a csomagoláson feltüntetett idő alatt kisütjük a mosolygós krumplikat is. Ha megsültek, leitatjuk a halról és a krumpliról is a felesleges olajat.
A tartármártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot, és ezzel tálaljuk az ételt.

- Elkészítési idő: 15 perc
Még több gyerekeknek szóló recept:
Dióbundás rántott csirkefalatok
Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával