Ponty receptek

Rántottpontypatkóházimajonézesremuláddalésburgonyasalátával

Rántott pontypatkó házi majonézes remuláddal és burgonyasalátával
Rántott pontypatkó

Hozzávalók
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
200 ml
étolaj
bors
0.5 db
citrom leve
5 db
csemegeuborka
3 ek
kapribogyó
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
snidling
1 ek
méz
1 ek
tejföl
800 g
kiflikrumpli
250 ml
alaplé
1 tk
mustár
2 ek
fehérborecet
2 tk
kristálycukor
bors
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.25 csokor
snidling
2 ek
étolaj
8 db
pontypatkó
(120 g/db)
0.5 db
citrom leve
100 g
finomliszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
4 levél
római saláta
1 db
citrom

Elkészítés
  1. Első körben a megmosott krumplikat bő, sós vízben felrakjuk főni és puhára főzzük. 

  2. Közben nekiállunk a remuládnak, amihez a tojássárgákat kikeverjük a mustárral, és vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat, amíg szép sűrű majonéz lesz.

    Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

    Hozzákeverjük az apróra vágott csemegeuborkát, a kapribogyót és a zöldfűszereket, végül hozzákeverjük a mézet és a tejfölt. Lefedve hűtőbe tesszük tálalásig.

  3. A krumplisalátához egy tálban kikeverjük az alaplevet, a mustárt, az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a finomra vágott lila hagymát, a snidlinget és az olajat. Ebbe az alapba beletesszük a még langyosan felkarikázott burgonyát, és tálalásig hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. 

  4. Ezt követően a halpatkókat sózzuk, megcsöpögtetjük kevés citromlével, majd panírozás előtt áttöröljük. 

    Előkészítjük a panírozást: mehet egy-egy tálba liszt, a lazán felvert tojás és a zsemlemorzsa.

    A pontyszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Bő, közepesen forró, kb. 170 fokos olajban 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalon.

    Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

A friss, ropogós rántott pontypatkót a szaftos bécsi burgonyasalátával és bő kanálnyi házi remuláddal kínáljuk. Mellé citromgerezdeket és pár friss salátalevelet is tehetünk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha szeretnétek a hagyományos ünnepi ételeket egy kis csavarral feldobni, akkor ez a rántott pontypatkó házi remuláddal és bécsi burgonyasalátával biztosan telitalálat lesz.

A ropogósra sült, aranybarna ponty mellé krémesen friss, fűszeres remulád és szaftos burgonyasaláta érkezik – együtt olyan harmonikus és izgalmas triót alkotnak, amely méltó helyet kap bármelyik ünnepi asztalon.

Hozzávalók

4 főre
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
200 ml
étolaj
bors
0.5 db
citrom leve
5 db
csemegeuborka
3 ek
kapribogyó
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
snidling
1 ek
méz
1 ek
tejföl
800 g
kiflikrumpli
250 ml
alaplé
1 tk
mustár
2 ek
fehérborecet
2 tk
kristálycukor
bors
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.25 csokor
snidling
2 ek
étolaj
8 db
pontypatkó
(120 g/db)
0.5 db
citrom leve
100 g
finomliszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
4 levél
római saláta
1 db
citrom

Elkészítés

  1. Első körben a megmosott krumplikat bő, sós vízben felrakjuk főni és puhára főzzük. 

  2. Közben nekiállunk a remuládnak, amihez a tojássárgákat kikeverjük a mustárral, és vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat, amíg szép sűrű majonéz lesz.

    Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

    Hozzákeverjük az apróra vágott csemegeuborkát, a kapribogyót és a zöldfűszereket, végül hozzákeverjük a mézet és a tejfölt. Lefedve hűtőbe tesszük tálalásig.

  3. A krumplisalátához egy tálban kikeverjük az alaplevet, a mustárt, az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a finomra vágott lila hagymát, a snidlinget és az olajat. Ebbe az alapba beletesszük a még langyosan felkarikázott burgonyát, és tálalásig hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. 

  4. Ezt követően a halpatkókat sózzuk, megcsöpögtetjük kevés citromlével, majd panírozás előtt áttöröljük. 

    Előkészítjük a panírozást: mehet egy-egy tálba liszt, a lazán felvert tojás és a zsemlemorzsa.

    A pontyszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Bő, közepesen forró, kb. 170 fokos olajban 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalon.

    Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

A friss, ropogós rántott pontypatkót a szaftos bécsi burgonyasalátával és bő kanálnyi házi remuláddal kínáljuk. Mellé citromgerezdeket és pár friss salátalevelet is tehetünk.

Rántott pontypatkó házi majonézes remuláddal és burgonyasalátával
Rántott pontypatkó házi majonézes remuláddal és burgonyasalátával (Fotó: Street Kitchen)

A rántott pontypatkó sokaknál még mindig mumus, pedig ha jól van elkészítve, az egyik legjobb ünnepi halétel. Aranybarnára sült, ropogós bunda, alatta szaftos halhús – már önmagában is működik, de itt kap maga mellé két olyan kísérőt, amitől az egész fogás igazán kerek lesz.

Ha bejött a rántott pontypatkó, és nem tudsz betelni az olyan kajákkal, ahol a ponty a főszereplő, itt van még három tuti recept!

Ponty Orly módra

Pontytaco

Ponty halászlé recept kezdőknek

Ha tetszett a rántott pontypatkó házi majonézes remuláddal és burgonyasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése