Almás sütik

Reszelttésztásdiós-almáspite

Reszelt tésztás diós-almás pite

Hozzávalók
A tésztához
350 g
finomliszt
150 g
porcukor
250 g
hideg vaj
200 g
darált dió
2 ek
tejföl
1 db
tojás
2 csipet
A töltelékhez
1.5 kg
alma
150 g
kristálycukor
2 tk
őrölt fahéj
1 ek
keményítő

Elkészítés

A reszelt tésztás diós-almás pite elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a lisztet és a porcukrot egy konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk. Hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockára vágott vajat, a darált diót, a tejfölt, a tojást és a sót, és magas fokozaton összegyúrjuk a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy mihamarabb begyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon fel teljesen. A tésztát két részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük. 

A töltelékhez az almák magházát kivesszük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy keverőtálba, pár perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és félretesszük.

Az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük. Kissé elegyengetjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk az almás tölteléket, elegyengetjük, végezetül ráreszeljük a tetejére a másik tésztát, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre. Ha megsült, porcukorral meghintjük, és már szelhetjük is.

reszelt-tesztas-dios-almas-pite-1
Reszelt tésztás diós-almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több izgalmas almás süti vár az oldalunkon:

Fűszeres almás crumble

Fordított almás süti

Kanalas almás fánk

www.streetkitchen.hu

Ha a nagymama ízeit akarjátok érezni otthon, akkor semmiképp se hagyjátok ki ezt a receptet. A reszelő pedig abban segít, hogy ne kelljen a tészta nyújtásával bajlódni. Vigyázat, függőséget okozhat… 🙂

Hozzávalók

1 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
350 g
finomliszt
150 g
porcukor
250 g
hideg vaj
200 g
darált dió
2 ek
tejföl
1 db
tojás
2 csipet
A töltelékhez
1.5 kg
alma
150 g
kristálycukor
2 tk
őrölt fahéj
1 ek
keményítő

A reszelt tésztás diós-almás pite elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a lisztet és a porcukrot egy konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk. Hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockára vágott vajat, a darált diót, a tejfölt, a tojást és a sót, és magas fokozaton összegyúrjuk a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy mihamarabb begyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon fel teljesen. A tésztát két részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük. 

A töltelékhez az almák magházát kivesszük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy keverőtálba, pár perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és félretesszük.

Az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük. Kissé elegyengetjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk az almás tölteléket, elegyengetjük, végezetül ráreszeljük a tetejére a másik tésztát, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre. Ha megsült, porcukorral meghintjük, és már szelhetjük is.

reszelt-tesztas-dios-almas-pite-1
Reszelt tésztás diós-almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Még több izgalmas almás süti vár az oldalunkon:

Fűszeres almás crumble

Fordított almás süti

Kanalas almás fánk

Ha tetszett a Reszelt tésztás diós-almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept