A reszelt tésztás diós-almás pite elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a lisztet és a porcukrot egy konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk. Hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockára vágott vajat, a darált diót, a tejfölt, a tojást és a sót, és magas fokozaton összegyúrjuk a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy mihamarabb begyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon fel teljesen. A tésztát két részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almák magházát kivesszük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy keverőtálba, pár perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és félretesszük.
Az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük. Kissé elegyengetjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk az almás tölteléket, elegyengetjük, végezetül ráreszeljük a tetejére a másik tésztát, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre. Ha megsült, porcukorral meghintjük, és már szelhetjük is.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 45-50 perc