Vegán receptek

Ropogósfalafelgolyók

Ropogós falafel golyók

Hozzávalók
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított koriander
1 tk
kömény
100 g
finomliszt
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk vízzel és egy aprítógépbe halmozzuk. Mellédobjuk a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymát is, krémesre zúzzuk, majd egy keverőtálba kanalazzuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a többi fűszert is. Beleöntjük a lisztet és kézzel összedolgozzuk az alapanyagokat, majd egy lábasban közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat. Használjunk olajat bőven, hiszen a deep-fried módszernek az a lényege, hogy minél jobban ellepje az olaj a falafel golyókat, így egyenletesen ropogósra és aranybarnára sülnek. 

Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, kb. 18 darab fog kijönni ennyi csicseris alapból. Miután a golyókat megformáztuk, négyesével kisütjük őket. Az olaj ne legyen túl forró, hiszen úgy nem sülnek át a golyók. Kb. 2-3 percig legyenek az olajban, ez idő alatt szép aranybarnára sül és belül is tökéletesre készül a falafel.

Fogyaszthatjuk wrapekben, hummusztálhoz, szendvicsekben vagy akár magában is egy jó mártogatóssal. Bárhogy is kerül a tányérodra, tuti nagy kedvenced lesz ez az egyszerű vegán falafel!

Elkészítési idő: 20 perc

ropogós falafel golyók
Ropogós falafel golyók

Ezek is érdekelhetnek:

Lajos-féle házi pita falafelle

A legkirályabb házi hummusz

www.streetkitchen.hu

Ilyen gyorsan és egyszerűen még sose készültél el a házi falafellel. Nagyon ropogós a végeredmény, tökéletes kiegészítő wrapekbe vagy hummusztálakra.

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

18 darabhoz
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított koriander
1 tk
kömény
100 g
finomliszt
bő étolaj a sütéshez

A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk vízzel és egy aprítógépbe halmozzuk. Mellédobjuk a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymát is, krémesre zúzzuk, majd egy keverőtálba kanalazzuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a többi fűszert is. Beleöntjük a lisztet és kézzel összedolgozzuk az alapanyagokat, majd egy lábasban közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat. Használjunk olajat bőven, hiszen a deep-fried módszernek az a lényege, hogy minél jobban ellepje az olaj a falafel golyókat, így egyenletesen ropogósra és aranybarnára sülnek. 

Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, kb. 18 darab fog kijönni ennyi csicseris alapból. Miután a golyókat megformáztuk, négyesével kisütjük őket. Az olaj ne legyen túl forró, hiszen úgy nem sülnek át a golyók. Kb. 2-3 percig legyenek az olajban, ez idő alatt szép aranybarnára sül és belül is tökéletesre készül a falafel.

Fogyaszthatjuk wrapekben, hummusztálhoz, szendvicsekben vagy akár magában is egy jó mártogatóssal. Bárhogy is kerül a tányérodra, tuti nagy kedvenced lesz ez az egyszerű vegán falafel!

Elkészítési idő: 20 perc

ropogós falafel golyók
Ropogós falafel golyók

Ezek is érdekelhetnek:

Lajos-féle házi pita falafelle

A legkirályabb házi hummusz

Ha tetszett a Ropogós falafel golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept