Friss

Rozékacsamellwhiskyvelflambírozottáfonyamártással,polentával

Rozé kacsamell whiskyvel flambírozott áfonyamártással, polentával

Hozzávalók
20 g
vaj
só, bors
A polentához
200 ml
tej
250 ml
zöldségalaplé
90 g
kukoricadara
50 g
reszelt parmezán
A húshoz
2 db
kacsamell
só, bors
1 ek
olívaolaj
A mártáshoz
150 g
áfonyalekvár
1 db
narancs reszelt héja és kifacsart leve
40 ml
whisky
A tálaláshoz
0.5 db
narancs reszelt héja
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A rozé kacsamell áfonyamártással első lépéseként a polentához a tejet és az alaplevet felrakjuk forrni egy lábasban, és sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és krémes állagúra főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, és belekeverjük a vajat és a parmezánt is.

A kacsamellet megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőbe rakjuk az olívaolajjal, bőrével lefelé. Közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját, és amikor a bőre már szép aranybarnára sült, megfordítjuk. Így is pirítjuk 1 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, ezután félretesszük pihentetni.

A mártáshoz a lekvárt egy forró serpenyőbe öntjük, belereszeljük a narancs héját és  belefacsarjuk a levét is. Beleöntjük a whiskyt és begyújtjuk. Hagyjuk, hogy az alkohol nagy része elégjen, majd a kellő sűrűségűre forraljuk a mártásunkat.

A kacsamellet tálalás előtt visszadobjuk a forró serpenyőbe, aztán felszeleteljük és a krémes polentával, illetve a mártással tálaljuk. A durvára vágott petrezselymet összekeverjük a narancs reszelt héjával, és utolsó mozzanatként ezzel is megszórjuk az ételt.

roze-kacsamell-whiskyvel-flambirozott.vorosafonya-martassal
Rozé kacsamell whiskyvel flambírozott áfonyamártással, polentával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Még több recept kacsamellből:

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Kacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A legegyszerűbb, mégis ultravillantós húsétel egyértelműen a kacsamell. Lehetetlen elrontani és bármilyen körettel príma. Kell ennél több? Szerintem nem, úgyhogy legyetek vagányak, és csináljátok utánam ezt a receptet!

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
só, bors
A polentához
200 ml
tej
250 ml
zöldségalaplé
90 g
kukoricadara
50 g
reszelt parmezán
A húshoz
2 db
kacsamell
só, bors
1 ek
olívaolaj
A mártáshoz
150 g
áfonyalekvár
1 db
narancs reszelt héja és kifacsart leve
40 ml
whisky
A tálaláshoz
0.5 db
narancs reszelt héja
0.5 csokor
petrezselyem

A rozé kacsamell áfonyamártással első lépéseként a polentához a tejet és az alaplevet felrakjuk forrni egy lábasban, és sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és krémes állagúra főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, és belekeverjük a vajat és a parmezánt is.

A kacsamellet megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőbe rakjuk az olívaolajjal, bőrével lefelé. Közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját, és amikor a bőre már szép aranybarnára sült, megfordítjuk. Így is pirítjuk 1 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, ezután félretesszük pihentetni.

A mártáshoz a lekvárt egy forró serpenyőbe öntjük, belereszeljük a narancs héját és  belefacsarjuk a levét is. Beleöntjük a whiskyt és begyújtjuk. Hagyjuk, hogy az alkohol nagy része elégjen, majd a kellő sűrűségűre forraljuk a mártásunkat.

A kacsamellet tálalás előtt visszadobjuk a forró serpenyőbe, aztán felszeleteljük és a krémes polentával, illetve a mártással tálaljuk. A durvára vágott petrezselymet összekeverjük a narancs reszelt héjával, és utolsó mozzanatként ezzel is megszórjuk az ételt.

roze-kacsamell-whiskyvel-flambirozott.vorosafonya-martassal
Rozé kacsamell whiskyvel flambírozott áfonyamártással, polentával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Még több recept kacsamellből:

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Kacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbal

Ha tetszett a Rozé kacsamell whiskyvel flambírozott áfonyamártással, polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept