Így készülnek a sajtos cukkinigolyók.
A cukkinigolyók elkészítéséhez a reszelt cukkinit besózzuk, és 15 perc pihentetés után kinyomkodjuk belőle az összes folyadékot. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtokat, az aprított friss bazsalikomot, az oregánót és a zúzott fokhagymát. Alaposan elkeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát is, majd újra összekeverjük, így formázható masszát kapunk.
Diónyi golyókat formázunk a masszából, majd lisztbe, lazán felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába panírozzuk őket duplán. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, majd mikor bepaníroztunk minden cukkinigolyót, aranybarnára sütjük őket. Frissen tálalva a legjobb, akár köretként vagy egy vega étel fő elemeként.

Elkészítési idő: 45 perc