A sajtos répafasírt bármelyik főételben remekül mutat. Elkészítésének első lépéseként a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kétféle reszelt sajtot és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.
A masszából golflabda méretű golyókat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 3-4 ujjnyi távolságra, és olajos kézzel kilapítjuk.
Meglocsoljuk egy kevés olajjal és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, megfordítjuk a répafasírtokat és visszatesszük további 20 percre a sütőbe. A kész fasírtokat minimum 30 percig hagyjuk hűlni a tepsin, mielőtt leszednénk őket a sütőpapírról.
Sajtos répafasírt (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc
Pihentetési idő: 30 perc
Zöldségfasírtokból lassan már minden verziót kipróbáltunk, és egyszer sem bántuk meg, hogy a húsmentes utat választottuk. Persze semmi bajunk a hagyományos receptekkel, de néha jól esik egy ilyen könnyedebb, zöldséges variáció. Ha te is így tennél, akkor a répafasírt után ezeket is csekkold majd, és garantáljuk, hogy a húsimádó ismerőseid is elismerően csettintenek majd!
Egy zöldség többféleképpen is felhasználható: megsüthetjük, krémet vaaaagy éppen fasírtot is készíthetünk belőle. Nincs ez másképp a sárgarépa esetében sem. Ez a sajtos répafasírt igazi nagyágyú!
Hozzávalók
12 - 14 db fasírthoz
400 g
tisztított sárgarépa
2 db
tojás
110 g
finomliszt
120 g
trappista sajt
80 g
füstölt sajt
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 ek
étolaj
A sajtos répafasírt bármelyik főételben remekül mutat. Elkészítésének első lépéseként a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kétféle reszelt sajtot és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.
A masszából golflabda méretű golyókat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 3-4 ujjnyi távolságra, és olajos kézzel kilapítjuk.
Meglocsoljuk egy kevés olajjal és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, megfordítjuk a répafasírtokat és visszatesszük további 20 percre a sütőbe. A kész fasírtokat minimum 30 percig hagyjuk hűlni a tepsin, mielőtt leszednénk őket a sütőpapírról.
Sajtos répafasírt (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc
Pihentetési idő: 30 perc
Zöldségfasírtokból lassan már minden verziót kipróbáltunk, és egyszer sem bántuk meg, hogy a húsmentes utat választottuk. Persze semmi bajunk a hagyományos receptekkel, de néha jól esik egy ilyen könnyedebb, zöldséges variáció. Ha te is így tennél, akkor a répafasírt után ezeket is csekkold majd, és garantáljuk, hogy a húsimádó ismerőseid is elismerően csettintenek majd!
Ha tetszett a Sajtos répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!