Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:

A tésztához:

200 g liszt
125 g vaj
2 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez:

4 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 csipet szerecsendió
só, bors
100 ml tej
150 ml tejszín
1 marék szeletelt csiperkegomba
1 nagy marék friss spenót
1 db kéregflórás, lágy sajt
4-5 db koktélparadicsom
petrezselyem
Hirdetés

Sajtos-zöldséges quiche

A quiche műfaját nagyon sokféleképpen lehet variálni, de ha sajt van benne, csak jó lehet! Ha szeretitek a sós pitéket, akkor ezt a sajttal és zöldségekkel turbózott receptváltozatot ne hagyjátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:

A tésztához:

200 g liszt
125 g vaj
2 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez:

4 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 csipet szerecsendió
só, bors
100 ml tej
150 ml tejszín
1 marék szeletelt csiperkegomba
1 nagy marék friss spenót
1 db kéregflórás, lágy sajt
4-5 db koktélparadicsom
petrezselyem
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, beleszórunk 2-3 marék babot és ezzel együtt 180 fokra előmelegített sötőben “vakon” sütjük 10 percig. Ezután kivesszük a babot a fóliával együtt és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?