Pékség

Sajtoszsemle

Sajtos zsemle

Hozzávalók
270 ml
meleg tej
25 g
friss élesztő
1 nagy csipet
cukor
500 g
liszt
1.5 tk
50 g
reszelt parmezán
50 g
puha vaj
A tetejére
1 db
tojás + 1 ek víz
50 - 70 g
reszelt trappista sajt

Elkészítés

Egy dagasztótálba tesszük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Hagyjuk a tejben felfutni az élesztőt. Belerakjuk a lisztet, a sót, a parmezánt, a vajat, és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és kb. 60 perc alatt hagyjuk a duplájára kelni.

Ha megkelt, átgyúrjuk és 120-130 g-os darabokat vágunk belőle. Kigömbölyítjük, és egy tepsire rakjuk egymástól legalább 5 cm-re, majd lefedve hagyjuk 20 percig kelni. A tojást kikeverjük a vízzel, és a bucikat lekenjük vele, ezután megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőbe tesszük 7-8 percre, aztán 180 fokra levesszük a hőfokot, és 15-17 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána már ehetjük is.

sajtos-zsemle
Sajtos zsemle (Fotó: Street Kitchen)

A zsemlének ezer arca van, ha a sajtosat kipipáltátok, álljatok neki ezeknek a szuper recepteknek is. Akár hétköznap, akár hétvégén, de érdemes mindegyiket elkészíteni!

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás

Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle

www.streetkitchen.hu

Az egyik legkedveltebb reggelire való péksüti. Ha dupla adagot készítetek, le is tudjátok fagyasztani.

Hozzávalók

6 darabhoz
270 ml
meleg tej
25 g
friss élesztő
1 nagy csipet
cukor
500 g
liszt
1.5 tk
50 g
reszelt parmezán
50 g
puha vaj
A tetejére
1 db
tojás + 1 ek víz
50 - 70 g
reszelt trappista sajt

Egy dagasztótálba tesszük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Hagyjuk a tejben felfutni az élesztőt. Belerakjuk a lisztet, a sót, a parmezánt, a vajat, és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és kb. 60 perc alatt hagyjuk a duplájára kelni.

Ha megkelt, átgyúrjuk és 120-130 g-os darabokat vágunk belőle. Kigömbölyítjük, és egy tepsire rakjuk egymástól legalább 5 cm-re, majd lefedve hagyjuk 20 percig kelni. A tojást kikeverjük a vízzel, és a bucikat lekenjük vele, ezután megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőbe tesszük 7-8 percre, aztán 180 fokra levesszük a hőfokot, és 15-17 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána már ehetjük is.

sajtos-zsemle
Sajtos zsemle (Fotó: Street Kitchen)

A zsemlének ezer arca van, ha a sajtosat kipipáltátok, álljatok neki ezeknek a szuper recepteknek is. Akár hétköznap, akár hétvégén, de érdemes mindegyiket elkészíteni!

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás

Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle

Ha tetszett a sajtos zsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése