Street Kitchen

Zsolti-féle,sajttal-sonkávaltöltöttrántottcsirkemell

Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell

Hozzávalók
300 g
csirkemellfilé
1 ek
ketchup
3 szelet
gépsonka
100 g
trappista sajt
50 g
finomliszt
1 db
tojás
50 g
zsemlemorzsa
A hasábburgonyához
bő olaj a sütéshez
300 g
fagyasztott hasábburgonya

Elkészítés

A sajttal-sonkával töltött csirkemell első lépése, hogy a húst, amennyire csak tudjuk, kiklopfoljuk a klopfoló nem rücskös részével (vigyázzunk, hogy ne roncsoljuk nagyon). Mindkét oldalát sózzuk, majd az egyik felét megkenjük a ketchuppal. Erre a felére rátesszük a gépsonkát és a hasábokra vágott sajtot, majd a hús szabadon maradt felét ráhajtjuk, és egy hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük az oldalát és a széleit is, amit egy kissé be is tűrünk, hogy nehogy kifolyjon a sajt. Először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst, és ezt megismételjük. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt aranybarnára sütjük benne a krumplikat. Hagyjuk visszahűlni az olajat nagyjából 165 fokosra, majd kb. 5 perc alatt, időnként megforgatva kisütjük benne a húst is. Szeletekre vágjuk a töltött csirkemellet, és a sült krumplival tálaljuk.

zsolti-fele-sajttal-sonkaval-toltott-rantott-csirke1
Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha bejött a sonkával-sajttal töltött csirkemell, adjatok egy esélyt ezeknek a sonkás-sajtos kajáknak is:

Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

A tökéletes ebéd: sajttal-sonkával töltött karaj

www.streetkitchen.hu

Megmondom őszintén, szeretnék ott gyerek lenni, ahol ez lesz az ebéd. Magam is meglepődtem, hogy az a kevés ketchup milyen jó tesz majd a végeredménynek. Szerintem a gyerekek és ti is imádni fogjátok.

Hozzávalók

2 főre
300 g
csirkemellfilé
1 ek
ketchup
3 szelet
gépsonka
100 g
trappista sajt
50 g
finomliszt
1 db
tojás
50 g
zsemlemorzsa
A hasábburgonyához
bő olaj a sütéshez
300 g
fagyasztott hasábburgonya

A sajttal-sonkával töltött csirkemell első lépése, hogy a húst, amennyire csak tudjuk, kiklopfoljuk a klopfoló nem rücskös részével (vigyázzunk, hogy ne roncsoljuk nagyon). Mindkét oldalát sózzuk, majd az egyik felét megkenjük a ketchuppal. Erre a felére rátesszük a gépsonkát és a hasábokra vágott sajtot, majd a hús szabadon maradt felét ráhajtjuk, és egy hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük az oldalát és a széleit is, amit egy kissé be is tűrünk, hogy nehogy kifolyjon a sajt. Először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst, és ezt megismételjük. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt aranybarnára sütjük benne a krumplikat. Hagyjuk visszahűlni az olajat nagyjából 165 fokosra, majd kb. 5 perc alatt, időnként megforgatva kisütjük benne a húst is. Szeletekre vágjuk a töltött csirkemellet, és a sült krumplival tálaljuk.

zsolti-fele-sajttal-sonkaval-toltott-rantott-csirke1
Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha bejött a sonkával-sajttal töltött csirkemell, adjatok egy esélyt ezeknek a sonkás-sajtos kajáknak is:

Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

A tökéletes ebéd: sajttal-sonkával töltött karaj

Ha tetszett a Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept