A sárgabarackos chutney első lépéseként a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, a barackokat kimagozzuk és negyedeljük, az almát pedig meghámozzuk, kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra daraboljuk.
Egy fazékban megkaramellizáljuk a cukrot az olajon, majd üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, aztán rádobjuk a barackokat és az almát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 30 percig főzzük alacsony lángon. Hozzáadjuk a fehérborecetet és a fűszereket, és még kb. 15 percig főzzük. Mikor még rusztikus, de már szinte lekvárállagú a chutney, kész is vagyunk. Üvegekbe töltjük, kihűtjük és lezárjuk!

- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Bár egy egyszerű almás vagy paradicsomos chutney is remek választás sült húsok mellé, ezeket az extra recepteket is próbáljátok ki, ha szerettek kísérletezni!
Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val