Smart

Sárgabarackoschutney

Sárgabarackos chutney

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
600 g
sárgabarack
1 db
alma
(180 g/db)
2 ek
étolaj
3 ek
kristálycukor
só, bors
3 ek
fehérborecet
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt fahéj

Elkészítés

A sárgabarackos chutney első lépéseként a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, a barackokat kimagozzuk és negyedeljük, az almát pedig meghámozzuk, kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra daraboljuk. 

Egy fazékban megkaramellizáljuk a cukrot az olajon, majd üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, aztán rádobjuk a barackokat és az almát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 30 percig főzzük alacsony lángon. Hozzáadjuk a fehérborecetet és a fűszereket, és még kb. 15 percig főzzük. Mikor még rusztikus, de már szinte lekvárállagú a chutney, kész is vagyunk. Üvegekbe töltjük, kihűtjük és lezárjuk!

sargabarackos-chutney (1)
Sárgabarackos chutney (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Hűtési idő: 30 perc

Bár egy egyszerű almás vagy paradicsomos chutney is remek választás sült húsok mellé, ezeket az extra recepteket is próbáljátok ki, ha szerettek kísérletezni!

Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Marinált paprika és édeskömény-chutney

www.streetkitchen.hu

Ha már unod a baracklekvárt meg a barackos piskótát, készíts belőle chutney-t, ami remekül illik akár egy jó húsos étel mellé is!

Hozzávalók

3 - 4 dl-es üveghez
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
600 g
sárgabarack
1 db
alma
(180 g/db)
2 ek
étolaj
3 ek
kristálycukor
só, bors
3 ek
fehérborecet
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt fahéj

A sárgabarackos chutney első lépéseként a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, a barackokat kimagozzuk és negyedeljük, az almát pedig meghámozzuk, kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra daraboljuk. 

Egy fazékban megkaramellizáljuk a cukrot az olajon, majd üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, aztán rádobjuk a barackokat és az almát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 30 percig főzzük alacsony lángon. Hozzáadjuk a fehérborecetet és a fűszereket, és még kb. 15 percig főzzük. Mikor még rusztikus, de már szinte lekvárállagú a chutney, kész is vagyunk. Üvegekbe töltjük, kihűtjük és lezárjuk!

sargabarackos-chutney (1)
Sárgabarackos chutney (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Hűtési idő: 30 perc

Bár egy egyszerű almás vagy paradicsomos chutney is remek választás sült húsok mellé, ezeket az extra recepteket is próbáljátok ki, ha szerettek kísérletezni!

Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Marinált paprika és édeskömény-chutney

Ha tetszett a Sárgabarackos chutney receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept