Mártogatósok, szószok, krémek

Sárgaborsóhummusz

Sárgaborsóhummusz

Hozzávalók
180 g
sárgaborsó
100 ml
olívaolaj
50 g
tahini
4 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
koriander
só, bors
1 db
citrom leve
2 tk
kurkuma
2 tk
fűszerpaprika
A tálaláshoz
2 ek
olívaolaj
0.5 csokor
koriander
0.5 tk
fűszerpaprika
8 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

A sárgaborsóhummusz első lépéseként a sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük és háromszoros mennyiségű vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt borsót egy aprítógépben krémesítjük az olívaolajjal, a tahinival és a fokhagymagerezdekkel. Ezután belekeverjük a finomra aprított koriandert, sót, borsot, a citromlevet, a kurkumát és a fűszerpaprikát is. Ismét turmixolunk egyet rajta, hogy egy teljesen homogén állagú krémet kapjunk. 

A kész hummuszt olívaolajjal meglocsolva, aprított korianderrel és fűszerpaprikával megszórva tálaljuk, és kenyérrel fogyasztjuk. De természetesen más receptekhez is felhasználhatjuk, késszíthetünk belőle salátaönteteket, de sima mártogatósként is remekül megállja a helyét.

sargaborsohummusz
Sárgaborsóhummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 35 perc

Rengeteg alapanyagból lehet hummuszt készíteni, de akár a klasszikus csicseriborsós változatot is lehet extrázni. Minden zöldség más színt ad neki, ha többfélét készítetek, akkor egy igazán színes hummusztálat is összerakhattok belőle. Mi ezeket a verziókat ajánljuk még hozzá:

Avokádós hummusz

Brokkolis hummusz

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sütőtökös hummusz dip

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A sárgaborsóból is fullos hummuszt lehet készíteni, nem is akármilyet. Nekem sokkal nagyobb kedvencem, mint a csicseriborsós változat!

Hozzávalók

8 főre
180 g
sárgaborsó
100 ml
olívaolaj
50 g
tahini
4 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
koriander
só, bors
1 db
citrom leve
2 tk
kurkuma
2 tk
fűszerpaprika
A tálaláshoz
2 ek
olívaolaj
0.5 csokor
koriander
0.5 tk
fűszerpaprika
8 szelet
kovászos kenyér

A sárgaborsóhummusz első lépéseként a sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük és háromszoros mennyiségű vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt borsót egy aprítógépben krémesítjük az olívaolajjal, a tahinival és a fokhagymagerezdekkel. Ezután belekeverjük a finomra aprított koriandert, sót, borsot, a citromlevet, a kurkumát és a fűszerpaprikát is. Ismét turmixolunk egyet rajta, hogy egy teljesen homogén állagú krémet kapjunk. 

A kész hummuszt olívaolajjal meglocsolva, aprított korianderrel és fűszerpaprikával megszórva tálaljuk, és kenyérrel fogyasztjuk. De természetesen más receptekhez is felhasználhatjuk, késszíthetünk belőle salátaönteteket, de sima mártogatósként is remekül megállja a helyét.

sargaborsohummusz
Sárgaborsóhummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 35 perc

Rengeteg alapanyagból lehet hummuszt készíteni, de akár a klasszikus csicseriborsós változatot is lehet extrázni. Minden zöldség más színt ad neki, ha többfélét készítetek, akkor egy igazán színes hummusztálat is összerakhattok belőle. Mi ezeket a verziókat ajánljuk még hozzá:

Avokádós hummusz

Brokkolis hummusz

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sütőtökös hummusz dip

Ha tetszett a Sárgaborsóhummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept