A sárgaborsóhummusz első lépéseként a sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük és háromszoros mennyiségű vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt borsót egy aprítógépben krémesítjük az olívaolajjal, a tahinival és a fokhagymagerezdekkel. Ezután belekeverjük a finomra aprított koriandert, sót, borsot, a citromlevet, a kurkumát és a fűszerpaprikát is. Ismét turmixolunk egyet rajta, hogy egy teljesen homogén állagú krémet kapjunk.
A kész hummuszt olívaolajjal meglocsolva, aprított korianderrel és fűszerpaprikával megszórva tálaljuk, és kenyérrel fogyasztjuk. De természetesen más receptekhez is felhasználhatjuk, késszíthetünk belőle salátaönteteket, de sima mártogatósként is remekül megállja a helyét.

- Előkészítési idő: 8 óra
- Elkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 35 perc