Street Kitchen

Sárgaborsóskorhelyleves

Sárgaborsós korhelyleves

Hozzávalók
30 ml
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
200 g
zeller
2 gerezd
fokhagyma
300 g
sárgaborsó
2 ek
finomliszt
2 ek
fűszerpaprika
3 db
babérlevél
só, bors
420 g
savanyú káposzta
2.5 l
zöldségalaplé
1 db
citrom leve
200 g
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A sárgaborsós korhelyleves elkészítéséhez apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, megtisztítjuk a répát, a zellert, és ezeket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. 

Egy lábasban olajat hevítünk, majd beleküldjük a vöröshagymát és alaposan lepirítjuk. 3-4 perc pirítás után mehetnek bele a felkockázott zöldségek, és a lereszelt fokhagyma. Magas lángon megkapatjuk, figyelve arra, hogy félpercenként azért rákeverjünk. Ezután mehet hozzá a sárgaborsó, majd a liszt és a fűszerek. Alaposan elkeverjük a hozzávalókat, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Felöntjük az alaplével és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul. Ez kb. 20-25 perc.

Tálalás előtt belefacsarjuk egy citrom levét, majd amikor már a tányérban van a gőzölgő korhelylevesünk, nyakon öntjük tejföllel!

sargaborsos-korhelyleves
Sárgaborsós korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Egész évben szeretünk leveseket enni, de télen még gyakrabban választjuk őket. Ha más húsmentes leveseket is kipróbálnál, ezeket a recepteket ajánljuk:

Albondigas leves húsmentes golyóval

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Tejszínes-sült zöldséges leves

www.streetkitchen.hu

A sárgaborsó nagyon jó alkotóeleme lehet egy levesnek is. Ilyen például ez a korhelyleves, amit most vega verzióban hoztunk el nektek.

pictogram

Vega

Hozzávalók

8 főre
30 ml
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
200 g
zeller
2 gerezd
fokhagyma
300 g
sárgaborsó
2 ek
finomliszt
2 ek
fűszerpaprika
3 db
babérlevél
só, bors
420 g
savanyú káposzta
2.5 l
zöldségalaplé
1 db
citrom leve
200 g
tejföl a tálaláshoz

A sárgaborsós korhelyleves elkészítéséhez apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, megtisztítjuk a répát, a zellert, és ezeket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. 

Egy lábasban olajat hevítünk, majd beleküldjük a vöröshagymát és alaposan lepirítjuk. 3-4 perc pirítás után mehetnek bele a felkockázott zöldségek, és a lereszelt fokhagyma. Magas lángon megkapatjuk, figyelve arra, hogy félpercenként azért rákeverjünk. Ezután mehet hozzá a sárgaborsó, majd a liszt és a fűszerek. Alaposan elkeverjük a hozzávalókat, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Felöntjük az alaplével és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul. Ez kb. 20-25 perc.

Tálalás előtt belefacsarjuk egy citrom levét, majd amikor már a tányérban van a gőzölgő korhelylevesünk, nyakon öntjük tejföllel!

sargaborsos-korhelyleves
Sárgaborsós korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Egész évben szeretünk leveseket enni, de télen még gyakrabban választjuk őket. Ha más húsmentes leveseket is kipróbálnál, ezeket a recepteket ajánljuk:

Albondigas leves húsmentes golyóval

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Tejszínes-sült zöldséges leves

Ha tetszett a Sárgaborsós korhelyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept