Green kitchen

Savanyúkáposztaházilag

Savanyú káposzta házilag

Hozzávalók
1 kg
káposzta
30 g
2 tk
egész bors
1 mk
egész köménymag
1 mk
mustármag
6 db
babérlevél
1 db
alma

Elkészítés

A savanyú káposztához a káposztát, amilyen vékonyan csak tudjuk, felvágjuk. Egy nagyobb üvegbe elkezdjük rétegezni: teszünk egy kevés káposztát az aljára, amit egy sodrófa segítségével jó alaposan megtörünk. Ha azt hinnénk, hogy na ez már sok, akkor tegyünk rá még egy lapáttal. Megsózzuk, megszórjuk a fűszerek egy részével, majd jöhet egy újabb réteg káposzta, só és a fűszerek. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a káposzta. A tetejére rátesszük a megpucolt almát, lesúlyozzuk, és legalább egy hétig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Az a legjobb, ha pont akkora üveget tudunk választani, ami színültig lesz, és maga az alma lesz a súly, amit jól lenyomunk a tetővel. Akár székelykáposztát is készíthetünk belőle, de savanyúságnak is kiváló.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 1 hét
savanyu-kaposzta-hazilag
Savanyú káposzta házilag (Fotó: Street Kitchen)

További házilag készíthető kajákat keresel? Ezt figyeld:

Házi ketchup paradicsommentéshez

4 hozzávalós házi jégkrém

A legkirályabb házi hummusz

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb annál, mint amikor olyan alapanyagokból főzünk, amiket mi magunk készítünk házilag. Igaz, ezt nem lehet azonnal felhasználni, viszont az elkészítése roppant egyszerű, és utána csak a türelmünkre van szükség. A többit intézi maga.

Hozzávalók

1 nagy dunsztosüveghez
1 kg
káposzta
30 g
2 tk
egész bors
1 mk
egész köménymag
1 mk
mustármag
6 db
babérlevél
1 db
alma

A savanyú káposztához a káposztát, amilyen vékonyan csak tudjuk, felvágjuk. Egy nagyobb üvegbe elkezdjük rétegezni: teszünk egy kevés káposztát az aljára, amit egy sodrófa segítségével jó alaposan megtörünk. Ha azt hinnénk, hogy na ez már sok, akkor tegyünk rá még egy lapáttal. Megsózzuk, megszórjuk a fűszerek egy részével, majd jöhet egy újabb réteg káposzta, só és a fűszerek. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a káposzta. A tetejére rátesszük a megpucolt almát, lesúlyozzuk, és legalább egy hétig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Az a legjobb, ha pont akkora üveget tudunk választani, ami színültig lesz, és maga az alma lesz a súly, amit jól lenyomunk a tetővel. Akár székelykáposztát is készíthetünk belőle, de savanyúságnak is kiváló.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 1 hét
savanyu-kaposzta-hazilag
Savanyú káposzta házilag (Fotó: Street Kitchen)

További házilag készíthető kajákat keresel? Ezt figyeld:

Házi ketchup paradicsommentéshez

4 hozzávalós házi jégkrém

A legkirályabb házi hummusz

Ha tetszett a Savanyú káposzta házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept