Sertéshúsos ételek

Sertéshúserdésznémódra

Sertéshús erdészné módra
Sertéshús erdészné módra

Hozzávalók
600 g
pappardelle tészta
4 ek
olívaolaj
50 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 - 5 gerezd
fokhagyma
500 g
barna csiperke
100 g
császárszalonna
700 g
sertés szűzpecsenye
bors
100 ml
brandy
200 ml
tejszín
A tetejére
70 g
parmezán
0.5 csokor
friss snidling

Elkészítés
  1. Első lépésként megfőzzük a tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson lévő utasítás szerint. 

  2. Ahogy leszűrtük, 1 ek olívaolajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze. 

Tipp: tegyünk el egy csésze tésztafőző vizet, és ha száraznak éreznénk a már összekevert szószt a tésztával, ezzel egy kicsit fel lehet lazítani, hogy újra krémes állagot kapjunk.

  1. Egy forró serpenyőben, olívaolajon és vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor kissé már üveges, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. 

  2. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, és a kétféle hagymával együtt jól lepirítjuk. 

  3. A szalonnát felkockázzuk, ez is mehet a serpenyőbe. Ekkor beletesszük a kisebb kockákra vágott sertésszüzet is, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a brandyt. Pár percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáöntjük a tejszínt és összerottyantjuk, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit. 

  4. Összekeverjük a tésztával és még melegen, parmezánnal és friss, aprított snidlinggel a tetején tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Rusztikus, ízes, házias étel, amit a gomba tesz igazán különlegessé. Erdészek, erdésznék, és a család többi tagja is imádni fogja! :D

Ez a sertésszűz erdész módra a házias ízek és az erdei hangulat tökéletes találkozása. A szaftos hús, a pirult gomba és a császárszalonna együttese már önmagában is nyerő, de a brandys-tejszínes mártás és a reszelt parmezán teszi igazán emlékezetessé. A rusztikus hangulat garantált, a pappardelle tészta pedig csak ráerősít a kényeztető élményre.

@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Olyan ragut főztünk, hogy nemcsak hogy 3 perc alatt elfogyott, de újra el kellett készítenünk céges ebédként! Mindenképpen próbáld ki, ez lett az új kedvencünk! 😋🔥#csiperke #EnjoyitsfromEurope #Europeanmushrooms #Thehiddengem ♬ eredeti hang - streetkitchenhu

Hozzávalók

4 - 6 főre
600 g
pappardelle tészta
4 ek
olívaolaj
50 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 - 5 gerezd
fokhagyma
500 g
barna csiperke
100 g
császárszalonna
700 g
sertés szűzpecsenye
bors
100 ml
brandy
200 ml
tejszín
A tetejére
70 g
parmezán
0.5 csokor
friss snidling

Elkészítés

  1. Első lépésként megfőzzük a tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson lévő utasítás szerint. 

  2. Ahogy leszűrtük, 1 ek olívaolajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze. 

Tipp: tegyünk el egy csésze tésztafőző vizet, és ha száraznak éreznénk a már összekevert szószt a tésztával, ezzel egy kicsit fel lehet lazítani, hogy újra krémes állagot kapjunk.

  1. Egy forró serpenyőben, olívaolajon és vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor kissé már üveges, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. 

  2. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, és a kétféle hagymával együtt jól lepirítjuk. 

  3. A szalonnát felkockázzuk, ez is mehet a serpenyőbe. Ekkor beletesszük a kisebb kockákra vágott sertésszüzet is, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a brandyt. Pár percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáöntjük a tejszínt és összerottyantjuk, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit. 

  4. Összekeverjük a tésztával és még melegen, parmezánnal és friss, aprított snidlinggel a tetején tálaljuk. 

serteshus-erdeszne-modra-2
Sertéshús erdészné módra (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Hús alternatíva: a sertésszűz helyett használhatsz csirkemellet vagy combot is.

  • Tésztahelyettesítő: ha nincs pappardelle, tagliatelle, rigatoni vagy akár nokedli is mehet hozzá.

  • Brandy helyett: fehérborral is készíthető, ha nincs kéznél brandy.

  • Extra tipp: tálalás előtt egy kis citromhéj is mehet a tetejére – frissítő csavart ad.

A sertéshús erdészné módra igazi klasszikus fogás, amitől az egész család jóllakottan és elégedetten áll fel az asztaltól. Legyen szó hétvégi ebédről vagy különleges alkalomról, ez a tésztaétel mindig megállja a helyét. Egy pohár fehérborral kiegészítve pedig még az erdészház verandáját is odaképzelhetjük!

Ezek a receptek is érdekelhetnek, ha bejött a sertéshús erdészné módra:

Zöldbabos sertésraguleves

Kínai zöldséges sertés

Sertés Waldorf-burger

Ha tetszett a sertéshús erdészné módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept