Street Kitchen

Sertésszűzsültalmával

Sertésszűz sült almával
Sertésszűz sült almával

Hozzávalók
600 g
sertésszűz
bors
1 tk
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
vaj
3 db
alma
1 tk
méz
1 db
citrom
50 ml
cider

Elkészítés
  1. A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst minden oldalán körbepirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Ezután kivesszük és félretesszük pihenni.

  2. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a vajat és a cikkekre vágott almát. Aranybarnára pirítjuk őket, majd meglocsoljuk a mézzel, a citrom kifacsart levével és a ciderrel, és további 1-2 percig pirítjuk.

  3. A lepirított húst egy hőálló tálba helyezzük, a tetejére kanalazzuk az almát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.

  4. Tálaláskor a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, és az almával együtt tálaljuk.

  5. Én készítettem hozzá köretnek egy kis sütőben sült burgonyát is, de bármilyen, kedvünkre való körettel tálalhatjuk.


www.streetkitchen.hu

Ez az étel az a pillanat, amikor a sertésszűz és az alma összenéznek a serpenyőben, és eldöntik: ők bizony együtt fognak csillogni. Egy kicsi méz, egy kis cider, és már kész is az a „nem bonyolult, mégis elegáns” vacsora, amitől hirtelen szakácsnak érzed magad.

pictogram

Tojásmentes

A sertésszűz az egyik leggyorsabban elkészíthető húsféle, ami elegáns tálalásban is megállja a helyét. A semlegesebb íze miatt remekül párosítható gyümölcsökkel – ebben a receptben szaftos, karamellizált almával és egy kis ciderrel kerül egy tányérra. A hús előpirítása segít megőrizni a szaftosságát, a sütő pedig elvégzi a többit. Egyszerű, mégis látványos fogás, amit bátran kipróbálhatnak a kezdők is.

Hozzávalók

4 főre
600 g
sertésszűz
bors
1 tk
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
vaj
3 db
alma
1 tk
méz
1 db
citrom
50 ml
cider

Elkészítés

  1. A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst minden oldalán körbepirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Ezután kivesszük és félretesszük pihenni.

  2. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a vajat és a cikkekre vágott almát. Aranybarnára pirítjuk őket, majd meglocsoljuk a mézzel, a citrom kifacsart levével és a ciderrel, és további 1-2 percig pirítjuk.

  3. A lepirított húst egy hőálló tálba helyezzük, a tetejére kanalazzuk az almát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.

  4. Tálaláskor a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, és az almával együtt tálaljuk.

  5. Én készítettem hozzá köretnek egy kis sütőben sült burgonyát is, de bármilyen, kedvünkre való körettel tálalhatjuk.


sertesszuz-sult-almaval
Sertésszűz sült almával (Fotó: Street Kitchen)

Ez a fogás igazi őszi-téli kedvenc, de ünnepi alkalmakra is szuper választás lehet. Az almás, enyhén édes-savanykás ízvilág jól kiegyensúlyozza a szaftos húst, és különféle köretekkel variálható. Kínálhatjuk pirított burgonyával, polentával vagy akár egy pikáns zellerpürével. Egy pohár hideg ciderrel vagy fehérborral az igazi!

Ha bejött ez a sertésszűz sült almával, mutatunk még pár receptet, amit garantáltan imádni fogsz:

Ha tetszett a sertésszűz sült almával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése