A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst minden oldalán körbepirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Ezután kivesszük és félretesszük pihenni.
Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a vajat és a cikkekre vágott almát. Aranybarnára pirítjuk őket, majd meglocsoljuk a mézzel, a citrom kifacsart levével és a ciderrel, és további 1-2 percig pirítjuk.
A lepirított húst egy hőálló tálba helyezzük, a tetejére kanalazzuk az almát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, és az almával együtt tálaljuk.
Én készítettem hozzá köretnek egy kis sütőben sült burgonyát is, de bármilyen, kedvünkre való körettel tálalhatjuk.
Sertésszűzsültalmával
Ez az étel az a pillanat, amikor a sertésszűz és az alma összenéznek a serpenyőben, és eldöntik: ők bizony együtt fognak csillogni. Egy kicsi méz, egy kis cider, és már kész is az a „nem bonyolult, mégis elegáns” vacsora, amitől hirtelen szakácsnak érzed magad.
Tojásmentes
A sertésszűz az egyik leggyorsabban elkészíthető húsféle, ami elegáns tálalásban is megállja a helyét. A semlegesebb íze miatt remekül párosítható gyümölcsökkel – ebben a receptben szaftos, karamellizált almával és egy kis ciderrel kerül egy tányérra. A hús előpirítása segít megőrizni a szaftosságát, a sütő pedig elvégzi a többit. Egyszerű, mégis látványos fogás, amit bátran kipróbálhatnak a kezdők is.
Hozzávalók
Elkészítés
A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst minden oldalán körbepirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Ezután kivesszük és félretesszük pihenni.
Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a vajat és a cikkekre vágott almát. Aranybarnára pirítjuk őket, majd meglocsoljuk a mézzel, a citrom kifacsart levével és a ciderrel, és további 1-2 percig pirítjuk.
A lepirított húst egy hőálló tálba helyezzük, a tetejére kanalazzuk az almát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, és az almával együtt tálaljuk.
Én készítettem hozzá köretnek egy kis sütőben sült burgonyát is, de bármilyen, kedvünkre való körettel tálalhatjuk.

Ez a fogás igazi őszi-téli kedvenc, de ünnepi alkalmakra is szuper választás lehet. Az almás, enyhén édes-savanykás ízvilág jól kiegyensúlyozza a szaftos húst, és különféle köretekkel variálható. Kínálhatjuk pirított burgonyával, polentával vagy akár egy pikáns zellerpürével. Egy pohár hideg ciderrel vagy fehérborral az igazi!
Ha bejött ez a sertésszűz sült almával, mutatunk még pár receptet, amit garantáltan imádni fogsz:
Ha tetszett a sertésszűz sült almával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



