A shiitake gombás pirított tészta elkészítését a tésztafőzéssel kezdjük. Ehhez egy fazékban sós vizet forralunk, és a csomagoláson leírtak szerint készre főzzük a tésztát.
Leszűrjük, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, nehogy összeragadjon.
A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk.
Az újhagymát elfelezzük és vékonyan felszeleteljük. A gombát pedig vékony cikkekre vágjuk.
Egy tálban a tojásokat simára keverjük, enyhén sózzuk, majd egy erős lángon hevített wokba vagy tapadásmentes serpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk. Beletesszük a felvert tojást, hogy omlettet készítsünk belőle. Amikor kezd szilárdulni a tojás, kisebb darabokra törjük, majd kivesszük a wokból és félretesszük.
A forró wokban 2 ek olívaolajat melegítünk, és beledobjuk a gombát. Amikor jól megpirult, hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc után a sárgarépát is. Közepes fokozaton összepirítjuk őket, majd beletesszük a tésztát, a világos szójaszószt, az osztrigaszószt, a rizsecetet és 1 tk sót, majd lazán összekeverjük a wok tartalmát.
Ha kaptok sötét szójaszószt, azzal erősebben be lehet színezni a tésztát.
Tipp: nyugodtan próbálkozzunk a gomba helyett mással is, ha kedvünk tartja, remekül megállja a helyét a recept például csirkemellel vagy garnélával is.