A legjobb reggelik

SomlóizabpalacsintaNUTELLA®-val

Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val

Hozzávalók
1 ek
vaj
A kakaós zabpalacsintához
A sima zabpalacsintához
2 db
tojás
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
1 tk
nádcukor
1 csipet
1 ek
étolaj + a sütéshez
20 g
finomliszt
100 ml
zabtej
150 ml
szóda
2 db
tojás
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
1 tk
nádcukor
1 csipet
1 ek
étolaj + a sütéshez
10 g
finomliszt
1 ek
holland kakaópor
100 ml
zabtej
150 ml
szóda
A töltelékhez
500 ml
tej
2 db
tojássárgája
1 tk
vaníliaaroma
60 g
nádcukor
30 g
keményítő
50 g
mazsola
100 g
darált dió
Az összeállításhoz
20 db
babapiskóta
100 ml
növényi tej
(elhagyható)
1 ek
holland kakaópor
75 g

Elkészítés

A somlói zabpalacsinta elkészítéséhez először a palacsinták hozzávalóit egy-egy magas falú tálban botmixer segítségével csomómentesre turmixoljuk, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejet a tojássárgájákkal és a vaníliaaromával egy gyorsforralóban csomómentesre keverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett a tojásos tejhez öntjük, és közepes lángon melegítve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Közben hozzákeverjük a mazsolát és a darált diót is. Mikor elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat, és ezt is alaposan elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.

Az összeállításhoz a palacsintákba kenünk 2 evőkanál tölteléket, majd helyezünk rá 2 db babapiskótát, ha nincs időnk várni, amíg a krémtől megpuhul a babapiskóta, akkor egy kis növényi tejbe áztathatjuk. Megszitáljuk egy kevés kakaóporral, feltekerjük és NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.

Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val
Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

Még több palacsinta:

Csokis-meggyes palacsinta
Epres-túrós palacsinta
Kakaós palacsinta kókuszos-túrós töltelékkel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Miért ne adhatnánk össze a klasszik somlóit egy király zabpalacsintával?! A végén a pontot az "i"-re a NUTELLA® teszi fel! Essetek neki!

Hozzávalók

10 db palacsintához
1 ek
vaj
A kakaós zabpalacsintához
A sima zabpalacsintához
2 db
tojás
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
1 tk
nádcukor
1 csipet
1 ek
étolaj + a sütéshez
20 g
finomliszt
100 ml
zabtej
150 ml
szóda
2 db
tojás
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
1 tk
nádcukor
1 csipet
1 ek
étolaj + a sütéshez
10 g
finomliszt
1 ek
holland kakaópor
100 ml
zabtej
150 ml
szóda
A töltelékhez
500 ml
tej
2 db
tojássárgája
1 tk
vaníliaaroma
60 g
nádcukor
30 g
keményítő
50 g
mazsola
100 g
darált dió
Az összeállításhoz
20 db
babapiskóta
100 ml
növényi tej
(elhagyható)
1 ek
holland kakaópor
75 g

A somlói zabpalacsinta elkészítéséhez először a palacsinták hozzávalóit egy-egy magas falú tálban botmixer segítségével csomómentesre turmixoljuk, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejet a tojássárgájákkal és a vaníliaaromával egy gyorsforralóban csomómentesre keverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett a tojásos tejhez öntjük, és közepes lángon melegítve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Közben hozzákeverjük a mazsolát és a darált diót is. Mikor elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat, és ezt is alaposan elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.

Az összeállításhoz a palacsintákba kenünk 2 evőkanál tölteléket, majd helyezünk rá 2 db babapiskótát, ha nincs időnk várni, amíg a krémtől megpuhul a babapiskóta, akkor egy kis növényi tejbe áztathatjuk. Megszitáljuk egy kevés kakaóporral, feltekerjük és NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.

Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val
Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

Még több palacsinta:

Csokis-meggyes palacsinta
Epres-túrós palacsinta
Kakaós palacsinta kókuszos-túrós töltelékkel

Ha tetszett a Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept