A spárgás rizses hús első lépéseként a spárgát megtisztítjuk, a fás részeit levágjuk, a többit pedig 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon elkezdjük lepirítani az olajon. Ha elkezdett kifehéredni, megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk.
Alaposan lepirítjuk, majd rászórjuk a rizst, a köményt és a paprikát, elkeverjük és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd beleszórjuk a spárgát és addig főzzük, amíg megpuhul a rizs. Végül belekeverjük az ecetet, és meg is vagyunk.
Egyserpenyős spárgás rizses hús (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
Az egyserpenyős ételek legnagyobb előnye, hogy nem kell sok hely az elkészítésükhöz, na meg persze mosogatni sem kell órákig utánuk, hiszen alig használunk edényeket az elkészítésük során. Éppen ezért is imádjuk őket! Próbáld ki a többi receptünket is!
Tökéletes egyserpenyős, laktató ebéd vagy vacsi, amit másnap munkába is elvihettek. A vegák csirke helyett tofuval is elkészíthetik.
Hozzávalók
4 főre
1 csokor
friss spárga
(kb. 500 g/csokor)
500 g
csirkemell
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 g
rizs
1 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
800 ml
zöldségalaplé
1 ek
almaecet
A spárgás rizses hús első lépéseként a spárgát megtisztítjuk, a fás részeit levágjuk, a többit pedig 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon elkezdjük lepirítani az olajon. Ha elkezdett kifehéredni, megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk.
Alaposan lepirítjuk, majd rászórjuk a rizst, a köményt és a paprikát, elkeverjük és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd beleszórjuk a spárgát és addig főzzük, amíg megpuhul a rizs. Végül belekeverjük az ecetet, és meg is vagyunk.
Egyserpenyős spárgás rizses hús (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
Az egyserpenyős ételek legnagyobb előnye, hogy nem kell sok hely az elkészítésükhöz, na meg persze mosogatni sem kell órákig utánuk, hiszen alig használunk edényeket az elkészítésük során. Éppen ezért is imádjuk őket! Próbáld ki a többi receptünket is!
Ha tetszett az Egyserpenyős spárgás rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!