Tészták

Sültkolbászos-paradicsomostésztaasütőből

Sült kolbászos-paradicsomos tészta a sütőből

Hozzávalók
50 g
vaj
2 konzerv
egész hámozott paradicsom
8 - 10 gerezd
fokhagyma
1 púpozott ek
cukor
1 db
chilipaprika
só, bors
300 g
nyers olasz salsiccia kolbász (vagy valami jó minőségű nyers sütnivaló kolbász)
friss bazsalikom, majoranna, kakukkfű
500 g
linguini tészta
parmezán

Elkészítés

A kolbászos paradicsomos tészta elkészítéséhez egy kerámia sütőedénybe belezúdítjuk a paradicsomkonzerveket, beledobáljuk a fokhagymákat, rákockázzuk a vajat, ízesítjük a cukorral, friss zöldfűszerekkel,  apróra vágott chilivel, sózzuk, borsozzuk. A tetejére ültetjük a kb. 2 centis darabokra vágott kolbászt. 225 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt elkészül. A végén kifőzzük a tésztát és összekeverjük az elkészült mártással. Már csak egy jelentős mennyiségű parmezán kerül rá és neki is eshetünk!

 

A paradicsomos tészták egyértelműek alapnak számítanak a legegyszerűbb háztartásban is, de van sok másik paradicsomos kaja, ami megér egy főzést. Hússal, hallal, de húsmentesen is szuperek tudnak lenni, de ne felejtsétek el: egy csipet cukor csodákra képes! Nemcsak nyáron, frissen, hanem konzervből is elkészíthetőek, szóval fogjatok neki, ha szeretitek a parit! Íme 3 szuper, paradicsomos kaja, hússal és hallal, amit érdemes kipróbálni, ha ránk hallgattok. Mi nem tudjuk őket megunni, mint ezt a kolbászos paradicsomos tészta receptet sem!

Marhahúspogácsa paradicsomos-póréhagymás karfiolrizzsel

Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve

Grillezett lazac paradicsomos raguval

www.streetkitchen.hu

Anu nagyon jó barátom és Norvégia egyik legkomolyabb csokiszakértője. Mégis tőle származik a legjobb olasz pasta, amit valaha is ettem. Lusta szakácsoknak ideális, csak mindent bedobálsz egyszerre a tepsibe és nincs más teendőd. Zseniális!

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
2 konzerv
egész hámozott paradicsom
8 - 10 gerezd
fokhagyma
1 púpozott ek
cukor
1 db
chilipaprika
só, bors
300 g
nyers olasz salsiccia kolbász (vagy valami jó minőségű nyers sütnivaló kolbász)
friss bazsalikom, majoranna, kakukkfű
500 g
linguini tészta
parmezán

A kolbászos paradicsomos tészta elkészítéséhez egy kerámia sütőedénybe belezúdítjuk a paradicsomkonzerveket, beledobáljuk a fokhagymákat, rákockázzuk a vajat, ízesítjük a cukorral, friss zöldfűszerekkel,  apróra vágott chilivel, sózzuk, borsozzuk. A tetejére ültetjük a kb. 2 centis darabokra vágott kolbászt. 225 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt elkészül. A végén kifőzzük a tésztát és összekeverjük az elkészült mártással. Már csak egy jelentős mennyiségű parmezán kerül rá és neki is eshetünk!

 

A paradicsomos tészták egyértelműek alapnak számítanak a legegyszerűbb háztartásban is, de van sok másik paradicsomos kaja, ami megér egy főzést. Hússal, hallal, de húsmentesen is szuperek tudnak lenni, de ne felejtsétek el: egy csipet cukor csodákra képes! Nemcsak nyáron, frissen, hanem konzervből is elkészíthetőek, szóval fogjatok neki, ha szeretitek a parit! Íme 3 szuper, paradicsomos kaja, hússal és hallal, amit érdemes kipróbálni, ha ránk hallgattok. Mi nem tudjuk őket megunni, mint ezt a kolbászos paradicsomos tészta receptet sem!

Marhahúspogácsa paradicsomos-póréhagymás karfiolrizzsel

Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve

Grillezett lazac paradicsomos raguval

Ha tetszett a Sült kolbászos-paradicsomos tészta a sütőből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept