Vega karácsony

Sültzöldségespite

Sült zöldséges pite
Sült zöldséges pite (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
120 g
dió
120 g
pekándió
150 g
krémsajt
150 g
kéksajt
150 g
füstölt sajt
1 db
narancs
2 db
tojás
300 g
maradék sült gyökérzöldség

Elkészítés
  1. A piteforma aljába egy kör alakúra vágott sütőpapírt helyezünk, majd kibéleljük a formát a bolti leveles tésztával, amit megszurkálunk egy villával. Erre mehet egy sütőpapír, amibe sütőbabot öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

  2. Közben a kétféle diót durvára vágjuk, és egy tálban elkeverjük a krémsajttal, a morzsolt kéksajttal, a reszelt füstölt sajttal és a tojásokkal. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és a sült zöldségeket.

  3. Az elősütött pitealapról levesszük a sütőbabot és a sütőpapírt, belekanalazzuk a tölteléket és elsimítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük a 180 fokos sütőben. Tálalás előtt minimum 30 percig hűtjük.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy igazi „zero waste” fogás, amelyben a korábban sült zöldségek új életre kelnek. A levegős leveles tészta krémes tojásos-sajtos tölteléket kap, ahol a krémsajt, a kéksajt és a füstölt sajt mély, réteges ízeket épít. A ropogós dió és pekándió földes karaktere tökéletesen ellensúlyozza a narancs friss, citrusos üdeségét. Egy pite, ami egyszerre rusztikus, gazdag és meglepően elegáns – és közben szinte semmi nem megy kárba.

pictogram

Vega

Akár a hétvégi ebédből, akár egy ünnepi lakomából maradt meg egy adag aranybarnára sült zöldség, eszedbe ne jusson megszabadulni tőle! Inkább töltsd leveles tésztába és tálald igazi ünneplőruhába öltöztetve, egy sült zöldséges pite formájában!

Hozzávalók

1 db 28 cm átmérőjű piteformához
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
120 g
dió
120 g
pekándió
150 g
krémsajt
150 g
kéksajt
150 g
füstölt sajt
1 db
narancs
2 db
tojás
300 g
maradék sült gyökérzöldség

Elkészítés

  1. A piteforma aljába egy kör alakúra vágott sütőpapírt helyezünk, majd kibéleljük a formát a bolti leveles tésztával, amit megszurkálunk egy villával. Erre mehet egy sütőpapír, amibe sütőbabot öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

  2. Közben a kétféle diót durvára vágjuk, és egy tálban elkeverjük a krémsajttal, a morzsolt kéksajttal, a reszelt füstölt sajttal és a tojásokkal. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és a sült zöldségeket.

  3. Az elősütött pitealapról levesszük a sütőbabot és a sütőpapírt, belekanalazzuk a tölteléket és elsimítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük a 180 fokos sütőben. Tálalás előtt minimum 30 percig hűtjük.


sult-zoldseges-pite (2)
Sült zöldséges pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

  • Sütési idő: 45 perc

  • Pihentetési idő: min. 30 perc

Ebben a receptben az a jó, hogy mindig aszerint változik az összhatás, hogy éppen milyen „maradék” alapanyag áll a rendelkezésedre. Cékla, paszternák, édesburgonya, sütőtök, répa, zeller, kelbimbó... csak a képzeleted szabhat határt annak, milyen kombinációban készíted el. De az tuti, hogy mindegyik felállás mennyei lesz!

A sós piték igazi különlegességek, amik láttán sokszor még a szavunk is eláll! Ha úgy érzed, a sült zöldséges pite után jöhet még több variáció, próbáld ki ezeket a recepteket is:

Sós túrós pite

Brazil csirkés pite

Csirkepaprikás-pite krumpligombóccal

Ha tetszett a sült zöldséges pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése