A piteforma aljába egy kör alakúra vágott sütőpapírt helyezünk, majd kibéleljük a formát a bolti leveles tésztával, amit megszurkálunk egy villával. Erre mehet egy sütőpapír, amibe sütőbabot öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a kétféle diót durvára vágjuk, és egy tálban elkeverjük a krémsajttal, a morzsolt kéksajttal, a reszelt füstölt sajttal és a tojásokkal. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és a sült zöldségeket.
Az elősütött pitealapról levesszük a sütőbabot és a sütőpapírt, belekanalazzuk a tölteléket és elsimítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük a 180 fokos sütőben. Tálalás előtt minimum 30 percig hűtjük.
Sültzöldségespite
Egy igazi „zero waste” fogás, amelyben a korábban sült zöldségek új életre kelnek. A levegős leveles tészta krémes tojásos-sajtos tölteléket kap, ahol a krémsajt, a kéksajt és a füstölt sajt mély, réteges ízeket épít. A ropogós dió és pekándió földes karaktere tökéletesen ellensúlyozza a narancs friss, citrusos üdeségét. Egy pite, ami egyszerre rusztikus, gazdag és meglepően elegáns – és közben szinte semmi nem megy kárba.
Vega
Akár a hétvégi ebédből, akár egy ünnepi lakomából maradt meg egy adag aranybarnára sült zöldség, eszedbe ne jusson megszabadulni tőle! Inkább töltsd leveles tésztába és tálald igazi ünneplőruhába öltöztetve, egy sült zöldséges pite formájában!
Hozzávalók
Elkészítés
A piteforma aljába egy kör alakúra vágott sütőpapírt helyezünk, majd kibéleljük a formát a bolti leveles tésztával, amit megszurkálunk egy villával. Erre mehet egy sütőpapír, amibe sütőbabot öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a kétféle diót durvára vágjuk, és egy tálban elkeverjük a krémsajttal, a morzsolt kéksajttal, a reszelt füstölt sajttal és a tojásokkal. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és a sült zöldségeket.
Az elősütött pitealapról levesszük a sütőbabot és a sütőpapírt, belekanalazzuk a tölteléket és elsimítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük a 180 fokos sütőben. Tálalás előtt minimum 30 percig hűtjük.
-pm12nV.webp)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 45 perc
Pihentetési idő: min. 30 perc
Ebben a receptben az a jó, hogy mindig aszerint változik az összhatás, hogy éppen milyen „maradék” alapanyag áll a rendelkezésedre. Cékla, paszternák, édesburgonya, sütőtök, répa, zeller, kelbimbó... csak a képzeleted szabhat határt annak, milyen kombinációban készíted el. De az tuti, hogy mindegyik felállás mennyei lesz!
A sós piték igazi különlegességek, amik láttán sokszor még a szavunk is eláll! Ha úgy érzed, a sült zöldséges pite után jöhet még több variáció, próbáld ki ezeket a recepteket is:
Ha tetszett a sült zöldséges pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
-WFaead.webp)


