Tészták

Sütőbensültbolognainudli

Sütőben sült bolognai nudli

Hozzávalók
A bolognai raguhoz
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
só, bors
500 g
darált marhahús
200 ml
vörösbor
1 tk
kakukkfű
1 tk
oregánó
40 g
parmezán
200 - 300 ml
víz
2 konzerv
darabolt paradicsom
A nudlihoz
500 g
krumpli
1 db
tojás
250 g
liszt
1 nagy csipet
A tetejére
1 csomag
mozzarella

Elkészítés

A raguhoz az olívaolajon alaposan lepirítjuk az aprítógépben lezúzott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a húst, ha elfőtte nagyjából a levét, felöntjük a borral, majd ha ez is elpárolgott, belerakjuk a fűszereket, a parmezánt, a vizet, darabolt paradicsomot. Kb. 25-30 percet rotyogtatjuk.

A nudlihoz a krumplit megmossuk, és mikróban 15 perc alatt készre pároljuk. Lehúzzuk a héját, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, enyhén lisztezett felületen gombóccá gyúrjuk, fóliába rakjuk, és legalább egy fél órát pihentetjük hűtőben. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kb. 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk és 1 cm-es darabokat vágunk le belőle, majd egy villán legörgetejük, hogy legyen egy kis erezete. Ezután gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük. 

Összekeverjük a raguval, tepsibe rakjuk, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. 

www.streetkitchen.hu

Ez a tökéletes magyar-olasz házasság. Ha szeretitek, turbózzátok tovább zöldségekkel, vagy ha vegák vagytok, hús helyett használjatok lencsét!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A bolognai raguhoz
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
só, bors
500 g
darált marhahús
200 ml
vörösbor
1 tk
kakukkfű
1 tk
oregánó
40 g
parmezán
200 - 300 ml
víz
2 konzerv
darabolt paradicsom
A nudlihoz
500 g
krumpli
1 db
tojás
250 g
liszt
1 nagy csipet
A tetejére
1 csomag
mozzarella

A raguhoz az olívaolajon alaposan lepirítjuk az aprítógépben lezúzott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a húst, ha elfőtte nagyjából a levét, felöntjük a borral, majd ha ez is elpárolgott, belerakjuk a fűszereket, a parmezánt, a vizet, darabolt paradicsomot. Kb. 25-30 percet rotyogtatjuk.

A nudlihoz a krumplit megmossuk, és mikróban 15 perc alatt készre pároljuk. Lehúzzuk a héját, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, enyhén lisztezett felületen gombóccá gyúrjuk, fóliába rakjuk, és legalább egy fél órát pihentetjük hűtőben. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kb. 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk és 1 cm-es darabokat vágunk le belőle, majd egy villán legörgetejük, hogy legyen egy kis erezete. Ezután gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük. 

Összekeverjük a raguval, tepsibe rakjuk, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. 

Ha tetszett a Sütőben sült bolognai nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept