A raguhoz az olívaolajon alaposan lepirítjuk az aprítógépben lezúzott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a húst, ha elfőtte nagyjából a levét, felöntjük a borral, majd ha ez is elpárolgott, belerakjuk a fűszereket, a parmezánt, a vizet, darabolt paradicsomot. Kb. 25-30 percet rotyogtatjuk.
A nudlihoz a krumplit megmossuk, és mikróban 15 perc alatt készre pároljuk. Lehúzzuk a héját, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, enyhén lisztezett felületen gombóccá gyúrjuk, fóliába rakjuk, és legalább egy fél órát pihentetjük hűtőben. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kb. 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk és 1 cm-es darabokat vágunk le belőle, majd egy villán legörgetejük, hogy legyen egy kis erezete. Ezután gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük.
Összekeverjük a raguval, tepsibe rakjuk, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
