A sütőtökkrémleves elkészítése nem nagy ördöngösség. Először a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, és leszedjük a héját.
Egy lábasban a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük szerecsendiót és a gyömbért, majd egy picit lepirítjuk. Rárakjuk a sütőtökpürét, vagy a maradék sült sütőtököt, felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Végül egy kis citromlevet teszünk bele, és pirított tökmaggal tálaljuk. Kész is a tökéletes sütőtökkrémleves.

A krémleves nemcsak sütőtökből jó, hanem szinte bármilyen zöldségből elkészítheted. Ha van olyan alapanyag, amit magában nem szeretsz, akkor simán belecsempészheted egy levesbe. Szerintünk ezeket is próbáljátok ki, ha bejött az egyszerű sütőtökkrémleves recepjte:
Egyszerű sajtos kukorica-krémleves