A sütőtökös babka elkészítéséhez először a fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük. A tésztához egy nagy dagasztótálban elkeverjük a tejben az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 1 órát állni.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A sziruphoz valókat egy gyorsforralóba öntjük, felforraljuk, és 3-4 percig főzzük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán, kb. 25 x 40 cm-es téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel, és hosszában feltekerjük. Ezután hosszában elfelezzük egy késsel, és a vágott felükkel felfelé összetekerjük a két tésztacsíkot. Sütőpapírral bélelt kenyérformába rakjuk, lefedjük, és fél órát hagyjuk állni. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre. Ha nagyon pirulna a teteje, a vége felé letakarjuk egy darab alufóliával. Ha megsült, kivesszük, és még forrón lekenjük a sziruppal. Hagyjuk kihűlni, és kész is.

Még több sütőtökös recept:
Sütőtök sütése: Így csináld, hogy a lehető legfinomabb legyen!
Sült sütőtökös téli saláta
Cukormentes sütőtökös pite