Instant

Sütőtököshummuszdip

Sütőtökös hummusz dip

Hozzávalók
300 g
sütőtök
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
5 ek
olívaolaj
40 g
tahini
só, bors
1 tk
szerecsendió
1 tk
chilipor
A tálaláshoz
20 g
fenyőmag
1 marék
friss petrezselyem
2 ek
olívaolaj
1 mk
fűszerpaprika

Elkészítés

A sütőtökös hummusz dip első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Egy aprítógépbe halmozzuk a leszűrt csicseriborsót és a megsült sütőtököt, hozzáadjuk a fokhagymát, egy citrom levét, az olívaolajat és a tahinit, sózzuk, majd alaposan befűszerezzük borssal, szerecsendióval és chilivel. Indulhat is a turmixolás. Ha még krémesebb verziót szeretnénk, mehet hozzá plusz 1 evőkanál tahini vagy olívaolaj.

A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, a petrezselymet pedig durvára aprítjuk. A krémes hummuszt egy tálba halmozzuk, kanállal mélyedést kenünk a közepébe, meglocsoljuk extraként egy kis olívaolajjal, megszórjuk fűszerpaprikával, majd mehet rá a pirított fenyőmag és a friss petrezselyem. Tunkolásra fel!

sutotokos-hummusz-dip
Sütőtökös hummusz dip (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Mártogatós tállal nem lehet mellélőni, ha vendégeket vársz, ezeket is készítsd el a sütőtökös hummusz mellé:

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel

www.streetkitchen.hu

A sütőtök ebben az ételben is nagyon jól működik, olyannyira, hogy amint elkészült a sütőtökös hummuszom, a szerkesztőség már le is csapott rá, és pikk-pakk elfogyott! :D Enyhén pikáns, citrusos és brutáááááál krémes.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
300 g
sütőtök
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
5 ek
olívaolaj
40 g
tahini
só, bors
1 tk
szerecsendió
1 tk
chilipor
A tálaláshoz
20 g
fenyőmag
1 marék
friss petrezselyem
2 ek
olívaolaj
1 mk
fűszerpaprika

A sütőtökös hummusz dip első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Egy aprítógépbe halmozzuk a leszűrt csicseriborsót és a megsült sütőtököt, hozzáadjuk a fokhagymát, egy citrom levét, az olívaolajat és a tahinit, sózzuk, majd alaposan befűszerezzük borssal, szerecsendióval és chilivel. Indulhat is a turmixolás. Ha még krémesebb verziót szeretnénk, mehet hozzá plusz 1 evőkanál tahini vagy olívaolaj.

A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, a petrezselymet pedig durvára aprítjuk. A krémes hummuszt egy tálba halmozzuk, kanállal mélyedést kenünk a közepébe, meglocsoljuk extraként egy kis olívaolajjal, megszórjuk fűszerpaprikával, majd mehet rá a pirított fenyőmag és a friss petrezselyem. Tunkolásra fel!

sutotokos-hummusz-dip
Sütőtökös hummusz dip (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Mártogatós tállal nem lehet mellélőni, ha vendégeket vársz, ezeket is készítsd el a sütőtökös hummusz mellé:

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel

Ha tetszett a Sütőtökös hummusz dip receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept