Húsételek

Extrémszaftossajtszószoscsirkemellbaconösgaluskával

Extrém szaftos sajtszószos csirkemell baconös galuskával

Hozzávalók
50 g
vaj
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
olaj
50 g
liszt
1 l
tej
200 g
füstölt sajt
0.5 db
szerecsendió
A galuskához
2 db
tojás
300 ml
víz
500 g
liszt
1 kis csokor
petrezselyem
100 g
bacon

Elkészítés

A szaftos sajtszószos csirkemell elkészítését azzal kezdjük, hogy a csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a lisztet és egy habverővel kb. 2 percig alacsony lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Közben végig kevergetjük és ha besűrűsödött belereszeljük a sajtot. Amikor a sajt felolvadt,  visszatesszük a megpirított hússzeleteket és további 15 percig kevergetve főzzük.

A galuskához a tojásokat a sóval, vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskát. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük és lehűtjük. A felkockázott bacont egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és beleöntjük a galuskát. Ezzel tálaljuk a sajtos csirkét.

image does not exist

 

A sajtszóóóósz minden kajának jól áll:

Karfiolsteak sajtszósszal

Sült krumpli vegán sajtszósszal

Panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal

www.streetkitchen.hu

Ez a kaja egészen egyszerű, mégis simán leveszi az egész családot a lábáról. És persze csavartunk egyet rajta, mert bacont is tettünk a csirke mellé készített galuskához. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
olaj
50 g
liszt
1 l
tej
200 g
füstölt sajt
0.5 db
szerecsendió
A galuskához
2 db
tojás
300 ml
víz
500 g
liszt
1 kis csokor
petrezselyem
100 g
bacon

A szaftos sajtszószos csirkemell elkészítését azzal kezdjük, hogy a csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a lisztet és egy habverővel kb. 2 percig alacsony lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Közben végig kevergetjük és ha besűrűsödött belereszeljük a sajtot. Amikor a sajt felolvadt,  visszatesszük a megpirított hússzeleteket és további 15 percig kevergetve főzzük.

A galuskához a tojásokat a sóval, vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskát. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük és lehűtjük. A felkockázott bacont egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és beleöntjük a galuskát. Ezzel tálaljuk a sajtos csirkét.

image does not exist

 

A sajtszóóóósz minden kajának jól áll:

Karfiolsteak sajtszósszal

Sült krumpli vegán sajtszósszal

Panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal

Ha tetszett az Extrém szaftos sajtszószos csirkemell baconös galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept