A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítéséhez először a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és egy tálban, lefedve 5 percig mikrózzuk maximális fokozaton. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a keményítővel, a tejjel, sóval, borssal és a fokhagymaporral. Az olajat 150-160 fokra hevítjük, a karfiolt először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük az olajban, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A szósz hozzávalóit összeforraljuk egy nagyobb edényben, majd beleforgatjuk a karfiolt, és 2-3 percig főzzük vele. Felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: kb. 10 perc
Főzés: 10 perc
Összesen: kb. 30 perc
További szuper vega receptekért csapjatok le A NAGY VEGA KÖNYVRE a könyvesboltokban vagy az SK SHOPBAN!
Még több karfiol:
Közel-keleti fűszeres karfiol
Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Szuperzöld karfiol