Street Kitchen

Szezámmagosédes-savanyúkarfiol

Szezámmagos édes-savanyú karfiol

Hozzávalók
1 fej
karfiol
(kb. 350 g)
1 csokor
újhagyma
2 ek
pirított szezámmag
főtt rizs
A bundázáshoz
3 db
tojás
80 g
keményítő
100 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
200 g
liszt
bő olaj a sütéshez
A szószhoz
100 ml
almalé
100 g
barna cukor
80 ml
rizsecet
(almaecettel helyettesíthető)
4 ek
ketchup
2 ek
szójaszósz
só, bors
1 ek
keményítő
2 ek
víz

Elkészítés

A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítéséhez először a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és egy tálban, lefedve 5 percig mikrózzuk maximális fokozaton. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a keményítővel, a tejjel, sóval, borssal és a fokhagymaporral. Az olajat 150-160 fokra hevítjük, a karfiolt először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük az olajban, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.

A szósz hozzávalóit összeforraljuk egy nagyobb edényben, majd beleforgatjuk a karfiolt, és 2-3 percig főzzük vele. Felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.

szezámmagos édes-savanyú karfiol
Szezámmagos édes-savanyú karfiol

Előkészítés: 10 perc
Sütés: kb. 10 perc
Főzés: 10 perc
Összesen: kb. 30 perc

További szuper vega receptekért csapjatok le A NAGY VEGA KÖNYVRE a könyvesboltokban vagy az SK SHOPBAN!

Még több karfiol:

Közel-keleti fűszeres karfiol
Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Szuperzöld karfiol

www.streetkitchen.hu

Martina barátnőm és munkatársam zseniális ötlete, az én kivitelezésemben. Elég, ha csak annyit mondok, hogy aznap, amikor ez az étel készült, kivétel nélkül mindenki ezt várta.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
1 fej
karfiol
(kb. 350 g)
1 csokor
újhagyma
2 ek
pirított szezámmag
főtt rizs
A bundázáshoz
3 db
tojás
80 g
keményítő
100 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
200 g
liszt
bő olaj a sütéshez
A szószhoz
100 ml
almalé
100 g
barna cukor
80 ml
rizsecet
(almaecettel helyettesíthető)
4 ek
ketchup
2 ek
szójaszósz
só, bors
1 ek
keményítő
2 ek
víz

A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítéséhez először a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és egy tálban, lefedve 5 percig mikrózzuk maximális fokozaton. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a keményítővel, a tejjel, sóval, borssal és a fokhagymaporral. Az olajat 150-160 fokra hevítjük, a karfiolt először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük az olajban, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.

A szósz hozzávalóit összeforraljuk egy nagyobb edényben, majd beleforgatjuk a karfiolt, és 2-3 percig főzzük vele. Felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.

szezámmagos édes-savanyú karfiol
Szezámmagos édes-savanyú karfiol

Előkészítés: 10 perc
Sütés: kb. 10 perc
Főzés: 10 perc
Összesen: kb. 30 perc

További szuper vega receptekért csapjatok le A NAGY VEGA KÖNYVRE a könyvesboltokban vagy az SK SHOPBAN!

Még több karfiol:

Közel-keleti fűszeres karfiol
Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Szuperzöld karfiol

Ha tetszett a Szezámmagos édes-savanyú karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept